ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά της Εκκλησίας για το αντάρτικο

8 mins read

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τους χειρισμούς της για την πανδημία και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση τόσο καιρό αγνοεί τις εισηγήσεις των ειδικών για τα μαζικά τεστ, τα σχολεία, τα ρεβεγιόν, τους χώρους λατρείας. Τώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ζημιά έχει γίνει και προβλέπουν νέα έξαρση της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει πάλι τα πάντα κατόπιν εορτής.
Τα μέτρα προστασίας πρέπει να ισχύουν για όλους, ώστε να εξέλθουμε πιο γρήγορα από την κρίση. Θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης τα στραβά μάτια σε εξαιρέσεις για την Εκκλησία;
Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εκκλησία κάνοντας λόγο για ενδοτικότητα και απουσία σχεδίου μετά από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με το κλείσιμο των εκκλησιών.
Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει αδιανόητο το γεγονός πως η Εκκλησία ζητά εξαιρέσεις, δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Α­γι­α­σμό των υ­δά­των, τα Θεοφάνεια, ενώ «οι πολίτες υποχρεώνονται σε σκληρό lockdown».
Επισημαίνει, δε, πως έτσι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία και καταλήγει ότι «εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της κυβέρνησης και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα».

Facebook Comments