Τη στάση Τριαντόπουλου σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών και την προανακριτική επιτροπή.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε να είναι η φωνή της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών.
Ο ενορχηστρωτής της συγκάλυψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει προανακριτική της μιας μέρας για να αποφύγει να εμφανιστεί ως μάρτυρας καθώς ήξερε ότι θα τον καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να απολογηθεί.
Όπως και στο μπάζωμα ο Τριαντόπουλος εκτελεί τις εντολές του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει την ολοκληρωμένη διεξαγωγή της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές των διαπραχθέντων εγκλημάτων. Η ΝΔ Θέλει να αποφύγει την προανάκριση.
Οι πολίτες είτε είναι υπουργοί είτε όχι, δεν επιλέγουν τους εισαγγελείς και δικαστές ενώπιον των οποίων θα λογοδοτήσουν.
Αυτό καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους ποινικούς νόμους και τον κώδικα ποινικής δικονομίας.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να φιμωθούν οι βουλευτές και τα κόμματα.
Πρώτα έλεγχος από τη Βουλή.
Να απολογηθούν και να λογοδοτήσουν.
Όχι νέα συγκάλυψη».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών και την προανακριτική επιτροπή – https://t.co/1KNt4EQOyu pic.twitter.com/wC4c70eQSu
— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) March 18, 2025