Μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Θεοδωράκη από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, προκειμένου να ενταχθεί στο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, αλλαγές καταγράφονται και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής οργάνωσης, καθώς παρελθόν αποτελεί από τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ (Ειδικών Επιτροπών Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου) ο Στέλιος Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου, στενός συνεργάτης στο παρελθόν του αείμνηστου Αλέκου Φλαμπουράρη, είχε αναλάβει το συγκεκριμένο κομβικό πόστο για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την επικράτηση του Σωκράτη Φάμελλου στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του συνδέεται με τις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, σε αντίθεση με την περίπτωση Θεοδωράκη, ο κ. Αποστόλου παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ από την πλευρά του διαψεύδονται σενάρια περί ρήξης με την ηγεσία του κόμματος.

