ΣΥΡΙΖΑ: «Παιχνίδι» με τις στάχτες

16 mins read

Το φάντασμα από την καταστροφή στο Μάτι συνεχίζει να στοιχειώνει την Κουμουνδούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην Πολιτική Προστασία. Όταν ενεργοποιεί το 112 η γραμμή είναι γιατί το ενεργοποίησε και όταν δε το χρησιμοποιεί το αντίθετο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από τη ΝΔ, αν και οι πάντες μπορούν να αντιληφθούν τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της τραγωδίας του 2018 και των πυρκαγιών που έχουν ακολουθήσει έκτοτε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν δείχνει να απασχολεί τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, που επιμένουν σε… παιχνίδια με τις στάχτες.

Γεγονός που έχει μειώσει την επιρροή του κόμματος στα σώματα ασφαλείας, καθώς αρκετά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν δει θετικά στις αρχές τη δεκαετίας του ’10 την τότε ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Αλλά, αυτές οι σχέσεις είναι πλέον παρελθόν. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη συνεχή απαξίωση της δουλειάς τους. «Δεν είναι δυνατόν να μη βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα το θετικό στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουμε» αναφέρει στο dailypost.gr αξιωματικός ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια συνεργαζόταν αρμονικά με τις επιλογές του τότε κυβερνώντος κόμματος για τα ηγετικά πόστα.

Αντίστοιχος προβληματισμός και ίσως πιο έντονος υπάρχει στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται συχνά-πυκνά στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου. «Θέλουν να διώξουν τον Χρυσοχοΐδη, αλλά με τη δική μας δουλειά τα βάζουν» μας επισημαίνει συνδικαλιστής αστυνομικός ο οποίος ζητά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν την ασφάλεια εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Η εργασία μας δεν προσφέρεται ούτε για εκμετάλλευση, ούτε για καταγγελία» λέει χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν στελέχη που έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και ζητούν διορθωτικές κινήσεις, δεδομένου του πλήθους των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και των οικογενειών τους. «Πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό σώμα», μας επισημαίνει στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων και μας εκφράζει και την απορία του για τα συνεχή μέτωπα που ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο στόχος δεν είναι λάθος, αλλά ο τρόπος που γίνεται η προσπάθεια επίτευξής τους έχει σοβαρές αντενδείξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.

Facebook Comments