ΣΥΡΙΖΑ: Παιχνίδι στη ΓΣΕΕ με στόχο την ΠΑΣΚΕ

19 mins read

Αν ένα κομμάτι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ επιβίωσε από την εποχή των μνημονίων, αυτό δεν είναι άλλο από την ΠΑΣΚΕ. Το περίφημο… συνδικαλιστικό παραμένει ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Κινήματος Αλλαγής, καθώς τροφοδοτεί το διάδοχο πολιτικό σχήμα με στελέχη και, το κυριότερο, με πληροφορίες που του επιτρέπουν να δηλώνει παρών στο παιχνίδι. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ αποτελούν πλέον τον κύριο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο. Με Δούρειο Ίππο στελέχη που έχουν ήδη αποχωρήσει και βρίσκονται στις τάξεις της, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να προσεγγίσει κρίσιμους συνδικαλιστικούς παράγοντες, αδιαφορώντας αν με αυτή την τακτική προκαλέσει την κατάρρευση της ΓΣΕΕ, που έχει ήδη δεχτεί το πλήγμα του ΠΑΜΕ, της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

«Σε περίπτωση τριχοτόμησης της Συνομοσπονδίας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν πάρει τα πιο ακμαία κομμάτια, αφήνοντας ένα άδειο κέλυφος για τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έτσι θα είναι πιο ευεπίφορη στο φλερτ της συνεργασίας» εξηγεί στο dailypost.gr το «γιατί» της τακτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς το «πώς» τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει τη ΓΣΕΕ σε κινητοποιήσεις με την ελπίδα κάποια στιγμή να αναπτυχθεί δυναμική που θα «καπελώσει» με τη δύναμη και το κύρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για την ακρίβεια, επιθυμεί και επιδιώκει μια δυναμική που θα φέρει τα στελέχη που έχει στοχεύσει πιο κοντά στην Κουμουνδούρου, ώστε να πετύχει έτσι το αποφασιστικό πλήγμα στην ΠΑΣΚΕ, να τους πάρει δηλαδή με το μέρος του.

Αυτό το παιχνίδι ισχύος το γνωρίζουν προφανώς πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Γνωρίζουν ότι αν διασπαστούν τότε θα έχει πέσει και το τελευταίο οχυρό. Για την ώρα η προσπάθεια δεμβολισμού της παράταξης δεν έχει αποδώσει καρπούς, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει το μέτωπο με την κυβέρνηση και βασικά από το επίπεδο της έντασης που θα φτάσει. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη  οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και του Κινήματος Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή αποτρέποντας μέχρι στιγμής τον ΣΥΡΙΖΑ από το να μπει στις δικές τους γραμμές. Αλλά, υπάρχουν ακόμη αρκετοί γύροι και… οι οχτροί δεν έχουν παραιτηθεί από την φιλοδοξία τους να μπουν την πόλη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι η κατάκτηση της Χαριλάου Τρικούπη περνά από την ΠΑΣΚΕ. Επόμενος στόχος, παράλληλος για την ακρίβεια, είναι οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έναν χώρο όπου η Κουμουνδούρου έχει αποτύχει μέχρι σήμερα. Δεν έχει ούτε δικά της στελέχη, ούτε έχει καταφέρει να κερδίσει με το μέρος της όσους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος θα ήθελε, ώστε να αποκτήσει ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες. Αλλά, οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές προσφέρουν το κατάλληλο πεδίο για να εκδηλωθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες και να πάρουν οι σχεδιασμοί σάρκα και οστά.

Facebook Comments