ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου- Πιθανή άμεση αποχώρηση

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα Αχτσιόγλου- Πιθανή άμεση αποχώρηση

Να ανοίξουν τα χαρτιά τους άμεσα πίεσε η Κουμουνδούρου την τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η τελική στάση τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αναφορικά με τον ακριβή χρόνο της αποχώρησής τους.

Αποτέλεσμα ήταν την Τετάρτη, η ομάδα Αχτσιόγλου να μην εμφανιστεί στη Βουλή και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τις προθέσεις της.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει Πολιτική Γραμματεία στις 4 το απόγευμα, την Πέμπτη, φαίνεται να προκαλεί πιέσεις στους «6+6». Υπό αυτό το καθεστώς είναι σε εξέλιξη η συνεδρίασή τους και αναμένονται άμεσα οι αποφάσεις τους.

Υπάρχει μάλιστα περίπτωση τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» να επισπεύσουν την αποχώρησή τους λόγω της αυριανής συνεδρίασης.

Το κύμα αποχωρήσεων, πάντως, που σημειώθηκε σήμερα, με 90 κορυφαία στελέχη του Τμήματος Δικαιωμάτων, αλλά και 21 μέλη της οργάνωσης του Β’ Διαμερίσματος Πειραιά να αποχωρούν, αύξησε τη σχετική φημολογία για επιτάχυνση των εσωκομματικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τελειώσουν όλα σύντομα». Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση κειμένου – όπως έκανε και η «Ομπρέλα» – μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση ΚΟ, με επικεφαλής, όπως λένε πληροφορίες, τον Αλέξη Χαρίτση.