Τα μαζεύει ο Αποστολάκης για τους 8 Τούρκους: «Ήταν η προβλεπόμενη διαδικασία»

11 mins read

Για προβλεπόμενη διαδικασία στη βάση των κανόνων που τηρούνται στην αεροπορία και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με «μυστική διπλωματία», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα και του Γιώργου Νερούτσου ανέφερε: «Αφορά μια διαδικασία η οποία προβλέπεται», είπε και συνέχισε: «Το ελικόπτερο αυτό είχε έρθει και ζήτησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με mayday. Δηλαδή είχε κάποια βλάβη και υπήρχε η ανάγκη να προσγειωθεί κάπου. Του επιτρέψαμε να προσγειωθεί. Από εκεί και μετά, μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόλοιπη διαδικασία, αυτό που προβλέπεται είναι να επισκευαστεί το ελικόπτερο, να ελεγχθεί αν έχει βλάβη και να επιστραφεί πίσω. Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπήρχε επικοινωνία».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ακόμα: «Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Αυτό ήταν το πιο φυσιολογικό. Δηλαδή αυτός ήρθε με βλάβη, προσγειώνεται, είχε δεν είχε βλάβη έπρεπε να το εξετάσουμε και μέσα σε αυτόν τον χρόνο έγινε μια προσπάθεια μήπως επιστρέψει πίσω».

Ξεκαθάρισε δε πως αυτή η προβλεπόμενη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με «μυστική διπλωματία». Είπε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια να επιστραφεί το ελικόπτερο πίσω δεν είχε καμία σχέση με μυστική διπλωματία ή με κουβέντες του παρασκηνίου. Ήταν μια διαδικασία η οποία μπορούσε να γίνει υπό φυσιολογικούς όρους και με τους κανόνες που τηρούνται στην αεροπορία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και επειδή ήταν ένα ελικόπτερο στρατιωτικό με στρατιωτικούς, έπρεπε να γίνει αυτό».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα