ΑρχικήΠολιτικήΤα μέτρα της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς εν μέσω κορωνοϊού (covid-19)

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς εν μέσω κορωνοϊού (covid-19)

Η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει συμπεριλάβει τα ζώα συντροφιάς στα μέτρα που έχει πάρει. Εξ αρχής κράτησε ανοιχτά τα pet shops.

Ρητά αναφέρθηκε ότι επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο από τις πρώτες μέρες και σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζεται να επιτρέπεται η σίτιση ζώων από ένα ή δύο άτομα στη γειτονιά του καθενός σε απόσταση ασφαλείας.

Σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, απέστειλε επιστολή στους Δήμους με θέμα «Ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα», η οποία αναφέρει: «Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ανακύπτει ανάγκη λήψης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, καθώς επίσης και για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν για οποιοδήποτε λόγο να τα φροντίσουν.

Γνωρίζοντας, την ευαισθησία σας και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακατέχει και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε σχετικά».

Στις ανακοινώσεις μάλιστα που έγιναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας και την απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια ο κ. Λιβάνος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αδέσποτα ζώα που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Έχω ασφαλείς πληροφορίες ότι εντός των κυβερνητικών σχεδιασμών που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνεται ειδική πρόβλεψη. Θα αφορά χώρους που κλείνουν και αδέσποτα ζώα που πρέπει να συνεχίζουν να σιτίζονται, καταφύγια, φιλόζωους και σωματεία που πρέπει να μπορούν ατομικά ή ανά ομάδα δύο ατόμων να πηγαίνουν με όλα τα μέτρα να σιτίζουν σε δρόμους, γατοαποικίες, κτλ. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για τη μεταφορά ζώων στον κτηνίατρο.

Πηγή: MarketNews.gr