Τα γκάλοπ φέρνουν πρόωρες; Η πιθανή ημερομηνία και το δίλημμα

10 mins read

Το σενάριο των εθνικών εκλογών, τον Μάιο, επιστρέφει έντονα στο προσκήνιο μετά τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμού και του Μεγάρου Μαξίμου και δείχνουν να ανοίγει η ψαλίδα για τις ευρωεκλογές στον απόηχο της υπόθεσης – Λοΐζου.

Η υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έχει προκαλέσει πανικό στο επιτελείο του πρωθυπουργού το οποίο γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μπει στη μάχη της ευρωκάλπης με πολιτικά διλήμματα. Αντίθετα, θεωρούν ότι τα διλήμματα μπορούν να μπουν με πιο επιτακτικό τρόπο και να λειτουργήσουν στο εκλογικό σώμα αν στηθεί κάλπη εθνικών εκλογών.

Γι’ αυτό στο τραπέζι του πρωθυπουργού έχει μπει το σενάριο της προκήρυξης εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές, δηλαδή στις 19 Μαίου, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει ξεκάθαρα δίλημμα “εμείς ή η Δεξιά” επιχειρώντας να συσπειρώσει τους “αντιδεξιούς” ψηφοφόρους .

Στο “μενού” των πρόωρων εθνικών εκλογών μπαίνουν και μαζικές παροχές και διορισμοί αλλά ακόμα και μονομερείς ενέργειες απέναντι στους θεσμούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, με την επιλογή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση σε μια ούτως ή άλλως χαμένη πολιτική αναμέτρηση εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο.

Το σενάριο αυτό εξετάζει και η Πειραιώς και σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κομματικά στελέχη βρίσκονται σε προεκλογική ετοιμότητα σημειώνοντας ότι δεν “υπάρχει το στοιχείο αιφνιδιασμού” στο οποίο ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Facebook Comments