ΑρχικήΠολιτικήΤασούλας για διορισμό Ζαρούλια: Δεν θα αναλάβει υπηρεσία πριν τη δικαστική απόφαση...

Τασούλας για διορισμό Ζαρούλια: Δεν θα αναλάβει υπηρεσία πριν τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας «μπλοκάρει» τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Όπως άφησε να εννοηθεί σε δήλωσή του, δεν πρόκειται να υπογράψει την απόφαση για ανάληψη καθηκόντων πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ενώ την ευθύνη για την επίμαχη διάταξη του Κανονισμού της Βουλής τον επέρριψε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποποιήσεις. 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τασούλα:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. 

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ