Τασούλας για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Όσο ωριμάζουν τα πράγματα…»

14 mins read

Η χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής του οικονομικού γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη στην Καθημερινή της Κυριακής, ο οποίος με γενναιότητα αναφέρθηκε στην διαφορετικότητα της σεξουαλική του επιλογής λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του και εκείνος την δική του» φαίνεται πως ανοίγει με την ίδια γενναιότητα και το θέμα της νομικής κατοχύρωσης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών εμφανίστηκε θετικός στην νομοθετική αυτή κατοχύρωση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν το επόμενο νομοθετικό βήμα θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός γάμος ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία τόσο διευκολύνεται και η θεσμική εξέλιξη γύρω από το θέμα».

Ο κ. Τασούλας ο οποίος ήταν ένας από τους 18 τολμηρούς βουλευτές που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισαν στις 22 Δεκεμβρίου 2015 την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε σήμερα ότι το βήμα εκείνο ήταν απαραίτητο: «Θεσμοθετήθηκε με μία διακοσμητική συναίνεση και στη συνέχεια τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί αφάνταστα και καλό είναι να τ’ αφήσουμε να εξελίσσονται και να βελτιώνονται αφάνταστα».

Αναφερόμενος στην συνέντευξη του Αλέξη Πατέλη ανέφερε ότι τα όσα είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού απηχούν το γεγονός ότι τα θέματα της διαφορετικότητας στην χώρα μας έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα.

«Είδα την συνέντευξη αυτή ο κ. Πατέλης έχει το θάρρος της γνώμης του και αισθάνεται άνετα μέσα από αυτή την διαφορετικότητα όπως λέγεται, είναι μια παράξενη λέξη αλλά έτσι έχει καθιερωθεί να λέγεται, αισθάνεται άνετα και αυτό απηχεί το γεγονός ότι τα πράγματα στη χώρα μας γύρω από αυτό το γεγονός έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα από ότι ήταν άλλοτε.

Έχουμε την νομική εξέλιξη του θέματος αλλά έχουμε και την κοινωνική και την πολιτιστική εξέλιξη που πολλές φορές είναι πιο σημαντική καθώς μπορεί να έχεις ένα νεωτερικό νομικό καθεστώς αλλά μια απαρχαιωμένη ή βάναυση κοινωνική αντίληψη γύρω από το θέμα. Εμείς έχουμε παράλληλη βελτίωση σε αυτό το θέμα»

Facebook Comments