ΑρχικήΠολιτικήΤασούλας: «Καταληψίας της Βουλής ο Πολάκης - Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε...

Τασούλας: «Καταληψίας της Βουλής ο Πολάκης – Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια»

Μετά το χθεσινό σόου του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια, συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση και σχολιάζοντας το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη το χαρακτήρισε ακτιβιστική πράξη και είπε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι “συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής”.

“Ο κανονισμός μάς προφυλάσσει από το να γίνουμε ένας όχλος φωνασκούντων και αυτός ο κανονισμός διασφαλίζει την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών” ανέφερε ο Κώστας Τασούλας, επιπλήττοντας τον Παύλο Πολάκη για τη χτεσινή του συμπεριφορά και την παρεμπόδιση της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως “η τελική ευθύνη για τη διεξαγωγή των συζητήσεων ανήκει στο προεδρείο που είναι διακομματικό” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και εξήγησε ότι πιθανόν κάποιος βουλευτής να αισθάνεται ότι αδικείται ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να λύνει με όρους αυτοδικίας.

“Καθένας δικαιούνται να έχει άποψη αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο” είπε ο κ. Τασούλας σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης αντί να επικρίνει το προεδρείο, παρεμπόδισε τη συζήτηση έχοντας ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του λόγου από τους 23 βουλευτές που περίμεναν να μιλήσουν.

“Η βουλή από το 1875 έχει ένα τελικό όριο, είναι η πλειοψηφία. Το τελικό καταφύγιο όλων είναι η πλειοψηφία, όταν υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας, μομφής, πειθαρχικών μέτρων, αποφασίζει για όλα η πλειοψηφία.

Μπορούμε στη Βουλή με πράξης ακτιβισμού να αλλάξει την πλειοψηφία; Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις την αρχή της πλειοψηφίας. Αυτές οι μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και διασύρουν τον κοινοβούλιο, το εξισώνουν με τα κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών” σημείωσε ο κ. Τασούλας.

“Το καταφύγιο της πλειοψηφίας μπορεί να μην αρέσει σε όσους δεν ανήκουν στην πλειοψηφία συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής καλώντας τους βουλευτές από εδώ και πέρα αν αισθάνονται ότι αδικούνται υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα υποβολής αιτίασης και μομφής αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρεται ως καταληψίας του βήματος της Βουλής.

Η χτεσινή εικόνα η χειρότερη των τελευταίων δυόμιση χρόνων” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώντας ότι «έχετε δικαίωμα να επικρίνετε το προεδρείο αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια. Η χτεσινή συνεδρίαση θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Ο κ. Πολάκης θα λάβει το λόγο να μιλήσει επί του νομοσχεδίου και η σημερινή συνεδρίαση να αποκαταστήσει τη χτεσινή εικόνα του κοινοβουλίου” κατέληξε ο κ. Τασούλας χωρίς πάντως να υποβάλλει μομφή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη χτεσινή του συμπεριφορά.