Τελικά τι κυρώσεις ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Ρώσους ολιγάρχες;

16 mins read

Πολιτική διαμάχη έχουν προκαλέσει, ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι Ρώσοι ολιγάρχες.

Για χυδαίο fake αφήγημα που στήνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών.

H ανακοίνωση της ΝΔ

“Αντί στον ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπονται για την διαχρονικά τουλάχιστον επαμφοτερίζουσα στάση τους στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιχειρούν να ζητήσουν και τα ρέστα. Κατέθεσαν μια τροπολογία για δήθεν φορολογικούς παραδείσους, την οποία έχουν καταθέσει επανειλημμένα και στο παρελθόν και που αυτή τη φορά επιχειρούν να συνδέσουν με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να στήσουν το χυδαίο fake αφήγημά τους. Φυσικά γνωρίζουν ότι τις πραγματικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν από την πρώτη στιγμή στηρίξει η ΝΔ, το ΕΛΚ και σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με μια απλή ανάγνωση της τροπολογίας είναι προφανής η επιδίωξη ικανοποίησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Γι’ αυτό και κανένα κόμμα δεν την υιοθέτησε με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί.

Τι μας λέει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταψηφίσει σειρά πρωτοβουλιών σε βάρος της Ρωσίας; Ότι η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών που δεν συμφώνησαν με αυτό που πρότειναν, είναι υπέρ του Πούτιν και των ολιγαρχών του κι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον; Ότι η πλειοψηφία της Ευρωβουλής που έχει τηρήσει σαφή και καθαρή στάση εναντίον της ρωσικής εισβολής, τάχθηκε υπέρ των Ρώσων ολιγαρχών;

Θα μπορούσε να είναι φάρσα, αλλά είναι νέο ρεκόρ θράσους, υποκρισίας και χυδαιότητας. Δεν πρόκειται με μυθεύματα να αναιρέσουν το γεγονός ότι μόλις προ ημερών, κόντρα στην πλειοψηφία, δεν ψήφισαν υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν όσο κι αν προσπαθούν.”

Τι ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν για κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε πως την ώρα που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν ψήφισαν οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, από την πίσω πόρτα έδιναν συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες.

«Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις. Οφείλουν να δώσουν καθαρές εξηγήσεις για ποιο λόγο επιλέγουν να ρίχνουν στα μαλακά τους Ρώσους ολιγάρχες και υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που ο ουκρανικός λαός δέχεται τη μια ρωσική επίθεση μετά την άλλη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Facebook Comments