Τέλος το ΣΔΟΕ μετά από 24 χρόνια

9 mins read
Daily Post:Τέλος το ΣΔΟΕ μετά από 24 χρόνια

Καταργείται, με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από 24 χρόνια το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος(ΣΔΟΕ) και συνίσταται στο υπουργείο Οικονομικών η Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται,ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων,η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.
Αποσαφηνίζεται, επίσης, πως η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας  και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος,καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.
Τέλος,σύμφωνα με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών  και η αντίστοιχη θέση του Γενικού/Διοικητικού Γραμματέα καταργούνται. Υπάγονται δε εφεξής στον υπουργό Οικονομικών το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 
 

Facebook Comments