Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε, ανεξαρτητοποιήθηκε και θα στηρίζει την κυβέρνηση "μέχρι την τελευταία ημέρα"

10 mins read

Εγινε αυτό που αναμενόταν. Ο Τέρενς Κουίκ ορίστηκε βουλευτής (στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου), ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ και με επιστολή του δήλωσε ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας της.
Η ορκωμοσία ωστόσο ήταν επεισοδιακή καθώς στην Ολομέλεια βρισκόταν ο Δημήτρης Καμμένος που άρχισε να αποδοκιμάζει τον νέο συνάδελφό του “Ντροπή σου” φώναζε και ο Τ. Κουίκ σχολίασε ότι αντιδρά έτσι επειδή ήταν μπροστά οι φωτογράφοι.
Αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του Τ. Κουίκ που ανέφερε:
«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα