Τη μοίρα των πρωθυπουργήσιμων του ετοιμάζει για την ιστορική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

18 mins read

Μετά τον Αλαβάνο, τον Λαφαζάνη και το «Αριστερό Ρεύμα», ο τρίτος γύρος θα είναι ο… τελικός!

Ο Αλέκος Αλαβάνος πίστευε πως ήταν του χεριού του. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι το «Αριστερό Ρεύμα» ήταν πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυταπάτες, που θα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας. Και τα δύο ιστορικά στελέχη είχαν λογαριάσει χωρίς την εξουσία, το απόλυτο αφροδισιακό. Σίγουρα δεν ήξεραν καλά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέτυχε την απόλυτη… κατάληψη στην Κουμουνδούρου. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα πεζοδρόμια του παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος. Την ψευδαίσθηση ότι τον ελέγχουν, φαίνεται πως έχουν και τα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας που έχουν απομείνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά, το πιο πιθανό είναι να έχουν και αυτοί… αυταπάτες.

Σύμφωνα με έγκυρο πολιτικό παρατηρητή της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας «βλέπω Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος κλπ, να έχουν τη μοίρα των πρωθυπουργήσιμων του ΠΑΣΟΚ»! Προφανώς είναι κάτι για το οποίο ανησυχούν και οι ίδιοι και για αυτό φρόντισαν στην πρόσφατη συνδιάσκεψη για το πρόγραμμα να βάλουν στο τραπέζι το θέμα του συνεδρίου. Μόνο που δεν έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την απόλυτη επιλογή του χρόνου την έχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσο κανείς δεν του το αμφισβητεί αυτό διατηρεί και το προνόμιο του αιφνιδιασμού. Και αξιοποιεί το διάστημα που μεσολαβεί για να απαξιώνει τους διαφωνούντες.

«Ας μας αφήσουν ήσυχους οι ανησυχούντες για την καθαρότητα των γραμμών μας» έγραφε πριν έναν μήνα περίπου ο Γιάννης Μπαλάφας. Σε ένα άρθρο που απευθυνόταν σε όσους εκτός ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τις επιπτώσεις της διεύρυνσης. Ένα άρθρο  που διαβάστηκε και από στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Καθώς ο έμπειρος βουλευτής ξεκαθάριζε σε αυτό πως «θα συνεχίσουμε τη διεύρυνση» και ότι «έρχεται η στιγμή που ο καθένας μας θα αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

Η στιγμή αυτή φαίνεται να πλησιάζει. Δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να έχει την απαραίτητη δυναμική για να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι εντός  των εναλλακτικών επιλογών να επιδιώξει μία εύκολη νίκη στο εσωτερικό του κόμματός του. Γιατί… λίγο αίμα πάντα εξιτάρει την εξέδρα. Έτσι, μετά τον Αλαβάνο, τον Λαφαζάνη και το «Αριστερό Ρεύμα», τα στελέχη που… ανησυχούν για την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς μπορεί να είναι τα επόμενα «θύματα». Το… καύσιμο για την παραμονή του στην ηγεσία.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Πολιτική ιστορία γνωρίζουν και λογικά θα έχουν μάθει από τη μέχρι σήμερα πορεία του προέδρου του κόμματος. Εκτός κι αν νομίζουν ότι αυτοί είναι κάτι το διαφορετικό. «Είναι επικίνδυνες οι αυταπάτες» σημειώνει στο dailypost.grκοινοβουλευτικός παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Facebook Comments