Θεοδωρικάκος για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: «Υπάρχουν πυρήνες σε όλη την Ελλάδα»

9 mins read

Στη δράση των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο Ant1, αναφέρθηκε στα γεγονότα της Πιερίας σημείωσε πως είναι “παράλογο και παράνομο, για αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή”.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση “δεν ήταν από την Πιερία, μόνο 3 στους 11 ήταν από την Πιερία, οι άλλοι ήταν από άλλες περιοχές, πχ. από την Βέροια. Αυτό έχει την μορφή οργάνωσης, γι’ αυτό και γίνεται έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση”.

 

“Γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, όμως παράνομες πράξεις και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω“, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε την δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει. Επειδή η Αστυνομία έκανε την δουλειά της με άριστο τρόπο προχθές, έκανε την δικογραφία για την αρπαγή, αυτοί οι πολίτες διώχθηκαν για κακούργημα και τρεις από αυτούς πήγαν στην φυλακή“, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Facebook Comments