Θεοδωρικάκος: «Οι απόδημοι θα ψηφίζουν πριν την Κυριακή των εκλογών»

10 mins read

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε, στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», τους τρόπους με τους οποίους θα πιστοποιείται από τις αρχές η παρουσία για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 35 ετών των αποδήμων που θέλουν να ψηφίσουν.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε «Αυτό θα αποδεικνύεται από δημόσια έγγραφα. Από απολυτήριο σχολείου, από ασφαλιστικό οργανισμό, από την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας κ.α.».

Και πρόσθεσε «Στην πραγματικότητα όσοι έχουν φύγει μέχρι 33 χρόνια καλύπτονται όλοι. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει έρθει στην Ελλάδα είτε για να σπουδάσει είτε για να εργαστεί είτε για να κάνει στρατιωτική εργασία».

Ερωτηθείς ο υπουργός Εσωτερικών και για το πότε θα ψηφίζουν οι απόδημοι και μολονότι παρέπεμψε στην τελική πρόταση που θα συνταχθεί επισήμανε ότι «κανονικά η ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού θα γίνεται προηγούμενες ημέρες από αυτές που γίνεται στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πρακτικά ζητήματα με διαφορές ώρας κτλ».
Όπως επισήμανε «από τη χθεσινή σύσκεψη (σ.σ. της διακομματικής επιτροπής) κατάλαβα ότι υπάρχει βάση συμφωνίας για όλα τα κόμματα με βασικό ερωτηματικό το κόμμα του κ. Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών «το ΜεΡΑ 25 είχε θέσεις δύο όρους που ήταν αδύνατο να γίνουν δεκτοί: Ο πρώτος να αφορά μόνο όσους έχουν φύγει τα τελευταία 9 χρόνια που θα άφηνε έξω εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και θα ήταν παράλογο, και ο δεύτερος ήθελε να φτιαχτούν πολλές περιφέρειες του εξωτερικού πράγμα αδύνατο καθώς δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι οι Έλληνες που θα κάνουν αίτηση για να ψηφίσουν».

Facebook Comments