Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις – Μέτρα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

10 mins read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 4μμ τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας.

Μετά την σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ από αναρχικούς, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συζητήσει με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, καθώς και τις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη ώστε να αποφασιστούν δράσεις για να σταματήσει η κατάσταση με τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις σε Πανεπιστήμια από αγνώστους.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ ο πρύτανης στην ΑΣΟΕΕ, Δ. Μπουραντώνης, δέχτηκε επίθεση από 15 περίπου άτομα, τα οποία αφού βανδάλισαν το γραφείο του, του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό, όπου αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Η φρικιαστική εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων και της ΠτΔ μεταξύ άλλων, που καταδίκασαν την ενέργεια αυτή.

Πέτσας: Άμεσα πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί η προστασία στα πανεπιστήμια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για τα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία και η προστασία των Πανεπιστημίων.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Facebook Comments