Το διάγγελμα Μητσοτάκη και οι υφυπουργοί της «πρώτης γραμμής» για την επόμενη μέρα

12 mins read

Αύριο στις 18:00 θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το διάγγελμα του στους Έλληνες πολίτες για την επιστροφή εν μέσω πανδημίας σε μία νέα κανονικότητα. Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που θα δώσει το γενικό πλαίσιο, θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους υφυπουργούς που ηγούνται της προσπάθειας αυτής και του Σωτήρη Τσιόδρα φυσικά.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Καθείς εξ αυτών αύριο θα κληθεί να περιγράψει πώς θα προχωρήσει ο καθένας στον τομέα του προς την άρση των μέτρων.

Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής εκκινεί με τη σταδιακή άρση την 4η Μαΐου, που θα καταργηθούν τα SMS στο 13033 και οι βεβαιώσει, θα αρχίσουν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κέντρα αισθητική και τα κομμωτήρια ενώ θα επιτρέπεται η ατομική λατρεία εντός των ναών.

Το άνοιγμα των σχολείων που δεν είναι ακόμα βέβαιο για όλες τις βαθμίδες, έχει σίγουρα «κλειδώσει» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου την 11η Μαΐου. Για τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου ο σχεδιασμός κάνει λόγο για την 25η Μαΐου και για το δημοτικό και τα νήπια για την 1η Ιουνίου.

Μέχρι την 1η Ιουνίου θα επιτραπούν, επίσης, με αυστηρούς κανόνες όμως, τα μυστήρια και οι λειτουργίες εντός των ναών.

Εντός Ιουνίου αναμένεται, επίσης, το άνοιγμα των ξενοδοχείων, η λειτουργία των εποχικών καταλυμάτων, των καταστημάτων εστίασης και των πολυκαταστημάτων.

Τέλος Ιουνίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται και η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά.

Facebook Comments