Το ΚΙΝΑΛ αλλάζει όνομα – Το επικρατέστερο σενάριο

9 mins read

Από την Πάτρα που περιοδεύει ο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι στις 8 Μαϊου, κατά την διάρκεια των εκλογών για νομαρχιακές και τοπικών επιτροπών, θα γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, τόνισε: «Το όνομα της παράταξης που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας που θα συμμετέχουν στην διαδικασία της 8ης Μαΐου». Υπενθύμισε ότι αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση κατά τις εκλογές ηγεσίας του κόμματος και προανήγγειλε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις θα προηγούνται αντίστοιχες διαδικασίες με το στήσιμο κάλπης και το κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη το πιθανότερο όνομα

Το όνομα που σύμφωνα με στελέχη της Χ. Τρικούπη φαντάζει πιο ελκυστικό για τους επιτελείς Ανδρουλάκη και τον ίδιο είναι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου να επιτευχθεί διττός στόχος: Το ΠΑΣΟΚ σδηματοδοτεί την επιστροφή στο όνομα που σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, ενώ η «Δημοκρατική Παράταξη» συνδέει το νήμα με τους αγώνες από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διευρύνει και την δεξαμενή ώστε να χωρά και τις εσωκομματικές τάσεις και συνιστώσες που ενυπάρχουν στο ΚΙΝΑΛ (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση κλπ).

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα:

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα