Μπουτάρης: "Όσοι έχουν να πληρώνουν τέλος εγγραφής στα πανεπιστήμια 400 ευρώ"

8 mins read

Επίθεση κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο ίδιος πρότεινε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ένα τέλος εγγραφής στα Πανεπιστήμια από το οποίο θα εξαιρούνται άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.
Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε με τον τρόπο αυτό σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αποκαλούνταν «θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων», μετά τη διαφωνία που είχε με τον κ. Γαβρόγλου για τη διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ταυτόρχρονα, ζήτησε από τον υπουργό να μην υποβιβάζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει και παρά έχει λέγειν για τα πανεπιστήμια».
Παράλληλα δήλωσε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν αναζητά πανεπιστήμια για να βοηθηθεί η οικονομία της. Έχει αυτή τη στιγμή 120.000- 150.000 σπουδαστές, αυτοί αφήνουν 100 εκατ. τον μήνα στην πόλη. Όταν έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που αφήνουν αυτά τα εκατομμύρια, ο δήμος έχει άμεση υποχρέωση να παρεμβαίνει σε θέματα των πανεπιστημίων, όχι ακαδημαϊκά, αλλά που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του».
«Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα