Το βίντεο που αποδεικνύει ότι ο Δραγασάκης προαναγγέλλει κατάργηση φοροαπαλλαγών

23 mins read

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης διέψευσε ότι είπε αυτά που είπε, αλλά υπάρχουν ντοκουμέντα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία που έκανε στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου που ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές, καθώς και στην αύξηση του φόρου στα μερίσματα.

Είπε δηλαδή: Τα μέτρα φορολογίας που ελήφθησαν, τα περισσότερα δηλαδή, διευρύνουν τις ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να φορολογούμε 5% τα μερίσματα, μια χώρα υπερχρεωμένη, με μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσουμε από το φόρο  μεταβίβασης τη γονική παροχή μεγάλων περιουσιών. Αυτή είναι η προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα; Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε σχολιάσει όπως ήταν λογικό αυτές τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Δραγασάκης:

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

«Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Δραγασάκη στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

«Τι κι αν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν στην περίοδο της «προοδευτικής» διακυβέρνηση του», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

 

Ο κ. Δραγασάκης στην απάντησή του προς το κ. Οικονόμου, τα αρνήθηκε όλα…

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ 

«Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου- με αφορμή χθεσινή μου ομιλία στο Οικονομικό Επιμελητήριο- αποκαλύπτει την τακτική της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 21ηςΜαίου» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου.

«Η τακτική της συνίσταται στο εξής: από τη μία θα καταγγέλλει το «φάντασμα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «φορομπηχτική πολιτική» και από την άλλη θα κρατά κρυφή την ατζέντα των μέτρων που θα πάρει στην περίπτωση που εκλεγεί. Στη χθεσινή ομιλία μου ουδεμία φορολογία «προανήγγειλα» όπως ψευδώς γράφουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, ούτε αναφέρθηκα στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2022.

Αντιθέτως επανέλαβα την κριτική, που έχω και άλλοτε ασκήσει, στην άνιση και άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών από την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Καλώ την κυβέρνηση: 1) να απαντήσει αν έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτικές μελέτες για την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα μεσαία στρώματα, ποιες είναι οι εισηγήσεις των εν λόγω μελετών και ποιες από αυτές έχει υιοθετήσει και 2) να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πότε, ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη, δηλαδή την κληρονομιά των 45 δισ. ευρώ με τα οποία έχει αυξηθεί το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης την περίοδο 2019-2022», είχε τονίσει ο κ. Δραγασάκης.

Όμως το video αποκαλύπτει την αλήθεια….

 

 

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα στο 22.30:


 

Facebook Comments