ΑρχικήΠολιτικήΤο σόου Πολάκη στην ΕΡΤ

Το σόου Πολάκη στην ΕΡΤ

Ο Παύλος Πολάκης μετά την κόντρα που ξέσπασε με το Γιάννη Στουρνάρα και το τηλεφώνημα που… διέρρευσε μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
“Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, ουδέποτε ηχογράφησα ή απείλησα τον κ. Στουρνάρα”, δήλωσε εξ αρχής ο υπουργός. Απέδωσε τον “πανικό” που προκλήθηκε εξαιτίας των αποκαλύψεων Τσουκάτου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ισχυρίστηκε ότι είπε στο Στουρνάρα “πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειό μου, αλλά πρέπει να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια”. Κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα πως λέει ψέματα ότι “δεν μπορεί, αν πάρει άδεια μπορεί να ελέγξει όποια τράπεζα θέλει”. Και ρώτησε “να ζητήσω και συγγνώμη που δεν τα βρήκα αλλιώς και πήγα και έβαλε υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία; Αυτό μου ζητάνε”. “Εμείς σεβόμασταν τον κ.Στουρνάρα όταν διαφωνούσε με την πολιτική της Κυβέρνησης”, προσέθεσε.
Δήλωσε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για να αποδείξει οτι είναι Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να κάνει ελέγχους και είπε ότι αν δεν το κάνει θα ζητήσω να τον συναντήσω και να τον πείσω. “Εδώ είμαι, είμαι καθαρός, όποιος θέλει να με ελέγξει”, επεσήμανε. Διερωτήθηκε “από που κι ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια”. Επανέλαβε αυτό που είπε και νωρίτερα, ότι δεν ηχογράφησε τη συνομία. Συγκεκριμένα είπε: “Έχω εξαιρετικό μνημονικό. Δεν ήταν ηχογραφημένη η μεταφορά της συνομιλίας που είχαμε”. Προσέθεσε, επίσης, ότι όλα αυτά είναι στοιχεία που τα έχει πάει στον Εισαγγελέα, για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, όλα.
Ο κ. Πολάκης παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν θεωρεί τη δική του πράξη αλλά όταν “πολιτικός απειλεί ευθέως τους εισαγγελείς να μην ασκήσουν δίωξη – όχι εγώ που αναρωτιέμαι τί έχουν κάνει με δύο ντουλάπες στοιχεία που τους έχω πάει”. Ως δέσμευσή του στον ελληνικό λαό όρισε ότι “θα πληρώσουν αυτοί που τον χρεοκόπησαν” και τόνισε ότι αυτό υπηρετεί. Ως προς τα οικονομικά του διεκρίνισε: “Από το 2015 έχω κλείσει τα βιβλία μου, δε χειρουργώ.Έχω οικονομικά προβλήματα, έχω ένα ζόρι λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στην οικογένειά μου και έβαλα υποθήκη και πήρα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικότατα”.
“Εγώ γιατρός θα ‘μαι για πάντα. Βουλευτής, υπουργός ή Δήμαρχος θα πάψω κάποια στιγμή να είμαι. Κόψαμε το χρήμα της διαφθοράς και μπορέσαμε και κάναμε πράγματα, εμένα κανένας δεν με κρατάει”, είπε χαρακτηριστικά. Ερωτώμενος για τα οικονομικά που δήλωνε όταν πήρε το δάνειο ενώ έλεγε ότι τότε έβγαζε τα τριπλά απάντησε: “Για φοροφυγάδες να ψάξετε αλλού, σ’ αυτούς που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό”. Ερωτώμενος για τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά του απάντησε: “Στα δύο δικαστήρια που καταδικάστηκα δεν πήγα, θα πάω στο Εφετείο. Εγώ δεν κάνω πολιτική με δικαστήρια”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλούσε ήδη 10 λεπτά όταν ερωτήθη από το δημοσιογράφο Πάνο Παπαχλιμίντζο διεκόπη από την Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία δεν τον άφηνε να ρωτήσει για να… ολοκληρώσει ο αναπληρωτής υπουργός. Μετά όταν ο δημοσιογράφος ρωτούσε τον κ. Πολάκη, η κ. Ακριβοπούλου απαντούσε και για τον κ. Πολάκη…