ΑρχικήΠολιτικήΤοίχο-τοίχο

Τοίχο-τοίχο

Η κατάχρηση της πολιτικής ορθότητας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Όπως γίνεται συνήθως με τις υπερβολές.

Θα δημιουργήσει διχασμό και θα ενισχύσει όσους πολεμούν κάθε δικαίωμα. Θα δημιουργήσει και ακρότητες από την άλλη πλευρά. Ρατσισμό από την ανάποδη, όσο γίνεται. Μέχρι τότε θα υποφέρουμε από τους ζηλωτές της κορεκτίλας και θα φυλαγόμαστε σε κάθε μας κίνηση.

Βάζεις ας πούμε δυνατά το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο και ο σταθμός με τα έντεχνα που βάζεις για να μερακλώσεις παίζει το «Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί». Αίφνης δέχεσαι επίθεση με αυγά από μετα-χίπις της ομάδας “αντιρατσιστικές ταξιαρχίες του καπιταλιστικού σύμπαντος”.

Ευτυχώς τους παίρνει χαμπάρι μια άλλη ομάδα, η ομάδα «ορθόδοξοι βήγκαν τιμωροί” και τους παίρνουν στο κυνήγι επειδή πετώντας αυγά στην πραγματικότητα σκοτώνουν τις αθώες ζωές των κλωσόπουλων.

Ευτυχής που γλίτωσες απ’ του χάρου τα δόντια αποφασίζεις να ξεσκάσεις με shopping therapy σε παρακείμενο σουπερ μάρκετ. Αδαής και ανενημέρωτη/ος ων, δεν γνωρίζεις ότι στις σακούλες σου κρατάς τις τελευταίες συλλεκτικές συσκευασίες «Μπάρμπα Μπέν» πριν το φασιστικό ρύζι τις αποσύρει δια παντός. Αυτές με τον αράπη, χμμ όχι με τον νέγρο, μα τι λέω τον έγχρωμο ή τέλος πάντων όπως επιβάλλει η μόδα να αποκαλείς τους αφροαμερικανούς.

Η/Ο σύντροφος σου γίνεται έξαλλη/ος για τα καμώματά σου. «Μας ξεφτιλίζεις στη γειτονιά με τα καμώματά σου». Τι θα πει ο κόσμος ουρλιάζει υπερασπιζόμενη/ος τις απόψεις της/του.

Τρία χτυπήματα στην πόρτα δεν προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει. Ο πολιορκητικός κριός της αστυνομίας σπάει την πόρτα και οι ειδικές δυνάμεις ακινητοποιούν την/τον σύντροφό σου. Η/Ο γειτόνισσα/ας ακούγοντας τις φωνές έχει καταγγείλει τον σύντροφό σου για ενδοοικογενειακή βία και η σύγχρονη αστυνομία δεν αστειεύεται.

Κρατώντας τη φούστα/μπατζάκι της/του, σέρνεσαι μαζί της/του μέχρι την έξοδο εκλιπαρώντας να την/τον αφήσουν ελεύθερο. Για καλή σου τύχη η ομάδα αντιεξουσιαστών «ο κύβος του Ρούμπικ» έχει αποκλείσει το τετράγωνο ως αντίσταση στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Η αστυνομία υποκύπτει στη λαϊκή πίεση και σας αφήνει μετά και τις παρακλήσεις σου. Καλείς φυσικά τα «παιδιά» που έσωσαν την τιμή και τη σχέση σου για καφέ. Ένα σύντομο επεισόδιο ξεκινά επειδή ένα μέλος της ομάδας συνειδητοποιεί ότι ο καφές που του σέρβιρες δεν είναι fair trade μαζεμένος από κολεκτίβα στη Γουατεμάλα. Δίνονται οι απαραίτητες εξηγήσεις και τη γλιτώνεις με συστάσεις.

Η/Ο σύντροφός σου όμως και πάλι δεν στέκεται τυχερή/ός. Εμφανίζει συσκευασία με υλικά για κουλουράκια της Betty Crocker. Αυτό το προαιώνιο σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης. Η πρόταση για αλληλέγγυα συνεταιριστικά κουλουράκια τυγχάνει χλιαρής υποδοχής, όμως ένα μέλος της ομάδας Ρουμπικ, είναι ταυτόχρονα η πρόεδρος του φεμινιστικού συνδέσμου «Το ψάρι και το ποδήλατο».

Μερικά SMS αργότερα το σαλόνι σου γεμίζει με φεμινιστές και φεμινίστριες. Ευτυχώς δεν είναι ακόμη πολύ επιθετικοί/ές αλλά σε υποχρεώνουν να κάψεις επιδεικτικά τη συσκευασία με τα φαλλοκρατικά μπισκότα και να ανεβάσεις το βίντεο στα social. Μέσα σου γνωρίζεις ότι η καύση και η έκλυση θερμότητας και αιθάλης μπορεί να σου στοιχίσει πολύ ακριβά αλλά η Γκρέτα βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και ελπίζεις να μη σε μυριστεί…

Ξυπνάς ιδρωμένος. Ουφ ήταν κακό όνειρο. Εφιάλτης. Αρπάζεις το τάμπλετ για να διαβάσεις μήπως και αποκοιμηθείς ξανά. «Διαδηλωτές στη Βιρτζίνια γκρέμισαν το άγαλμα του Τζέφερσον Ντέηβις» διαβάζεις έκπληκτος. Προφανώς η ενέργεια περιλαμβάνεται στα απόνερα της δολοφονίας Φλόιντ. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι δικαιωματιστές δεν γνώριζαν την ιστορία του. Δεν γνώριζαν ότι ήταν από τους πρώτους ιδιοκτήτες φυτείας που έδωσαν δικαιώματα στους σκλάβους. Δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο μικρός Jim Limber “Davis», το ορφανό μαύρο παιδί το οποίο η σύζυγος Davis διέσωσε από έναν καταπιεστικό κηδεμόνα…