Τόμπρας για Καλογρίτσα και Χούρι: «Δύο χαζοί πήγαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια»

16 mins read

O οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας ήταν ο μεσάζων μεταξύ του Λιβανέζικου κολοσσού και του Χρήστου Καλογρίτσα. Μιλώντας στο Star παραδέχθηκε τη μυστική συμφωνία και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της.

«To θέμα ήταν να βρεθούν τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής για να μπορέσει ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στον διαγωνισμό» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Τόμπρας.

Διευκρίνισε ακόμα ότι όλο το ποσό της επένδυσης δεν ήταν 25 εκατ. ευρώ, ήταν πάνω από 50 εκατ. ευρώ (χωρισμένο το ποσό σε δύο φάσεις) και ότι από το 2014-15 οι τραπεζικοί λογαριασμοί Καλογρίτσα ήταν δεσμευμένοι από την εφορία λόγω ελέγχων.

Ειδικότερα, «το θέμα ήταν πώς θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» για την άδεια τηλεοπτικού σταθμού, επιβεβαίωσε ο κ. Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα στη συμφωνία με τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, επισημαίνοντας μάλιστα πως η επένδυση ήταν «πάνω από 50 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυριάκος Τόμπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ήταν «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε ότι η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης». Ακόμα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε πως «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας, δηλαδή το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε, από το 2014 και το 2015 και το 2016, οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα) ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ.

Όσον αφορά την ορολογία της «επένδυσης» επιβεβαίωσε ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα, δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της υπόθεσης. «Μετά από τόσα χρόνια έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους, για να σας πω ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα, που κατάφεραν να είναι στα δικαστήρια και να είναι κρεμασμένοι στα μανταλάκια στις εφημερίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το μεγάλο κατόρθωμα έκαναν», είπε, «με το αποτέλεσμα να είναι να τρέχω τώρα γιατί δύο χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα