Τσακαλώτος: «Έχετε ιδέα πως μπαίνουν δύο δισεκ. στο δημόσιο ταμείο;»

9 mins read

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία θεωρεί υπεύθυνη για το «ολιγοπώλιο ενέργειας», ασκεί με ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

“Θα έλεγα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας. Αλλά δεν ισχύει. Γιατί οι υπάλληλοι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, έχουν αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει την χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της.

Συγκεκριμένα δώρα 1.9 δις που βγαίνουν από το δημόσιο ταμείο και πάνε σε 5 συγκεκριμένες εταιρίες.

Έχετε ιδέα πως μπαίνουν δυο δις στο δημόσιο ταμείο; Αυτά τα δις που εσείς σκορπάτε σε 5 εταιρίες αντί να τους επιβάλετε πλαφόν στα κέρδη;

Θέλω να μου πουν οι άριστοι της κυβέρνησης που το είδανε γραμμένο ότι είναι σοβαρή πολιτική να αφήνεις ένα καρτέλ να ρυθμίζει την τιμή σε ένα αγαθό ανάγκης και μετά να πληρώνεις εσυ με λεφτά των φορολογουμένων την διαφορά.

Ξέρω βέβαια ότι τζάμπα τα γράφω. Τα μέσα δεν θα τα παίξουν και η κυβέρνηση τα έχει ήδη ακούσει από πριν που τα έλεγα στο τηλέφωνο.”

 

Facebook Comments