ΑρχικήΠολιτικήΤσακαλώτος για Σόιμπλε: «Ήταν σκληρός και πονηρός» (video)

Τσακαλώτος για Σόιμπλε: «Ήταν σκληρός και πονηρός» (video)

Στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ήταν ηγέτης που κυριάρχησε στο Eurogroup για πολλά χρόνια. Είχε μια μεγάλη επιβολή. Νομίζω ότι παρόλο που είναι η μέρα αυτή πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αυστηροί. Δεν θα τον κρίνει καλά η ιστορία» είπε ο κ. Τσακαλώτος αρχικά στον ΣΚΑΪ.

 

 

Όπως είπε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ήθελε ενωμένη την Ευρώπη, ήθελε πολιτική ένωση αλλά για μερικές μόνο χώρες. Μας ήθελε εκτός όπως και άλλες χώρες γιατί ήθελε μια ΕΕ για λίγους. Ήταν από τους πολιτικούς που δεν είχαν καταλάβει ότι δεν δουλεύουν οι παλίες ιδεολογίες. Θα μπορούσε να είχε καταστρέψει την ευρώπη».

«Ο Σόιμπλε πίστευε ότι η κρίση έγινε το 2009 και δεν άλλαξε τίποτα και πίστευε ότι μόνο η Ελλάδα ήταν εξαίρεση. Νομίζω ότι η κρίση της ιστορίας θα είναι πολύ αυστηρή. Άλλαξε κάποια στιγμή αφού τον πίεσε η Μέρκελ και ο Ολάντ» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν σκληρός και με τον δικό του λαό, ήταν και πονηρός. Οι δορυφόροι στο Eurogroup έκαναν τα χατίρια για να τους κάνει τα χατίρια. Η Ισπανία, για παράδειγμα, χτυπούσε την Ελλάδα και έλεγε οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να τους τηρείτε. Η εικόνα που ήθελε να έχει είναι ότι ήταν τίμιος περ των κανόνων αλλά αυτό δεν ισχύει» κατέληξε για τον Σόιμπλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.