Τσαπανίδου: «Για εμάς, ο θάνατος της μικρής Μαρίας δεν έχει ξεκαθαρίσει-Ύποπτες οι διαψεύσεις»

17 mins read

Στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας του Έβρου», αναφέρθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, στο μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” , τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είχε παραδεχτεί το περιστατικό και το θέμα δεν έχει κλείσει:

«Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός βγαίνει και λέει ότι υπάρχει ένα παιδί, θα το βρούμε και θα του αποδώσουμε τις τιμές. Αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα: Υπάρχουν κακοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης που δεν έδωσε κανένα απολύτως περιθώριο για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.  Η μικρή Μαρία δεν υπάρχει, σύμφωνα με ένα Σύρο μετανάστη που μίλησε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Οι γονείς μέχρι και τώρα λένε ότι το παιδί υπήρξε, λένε ότι δέχτηκαν πιέσεις να πουν ότι δεν υπήρξε, άρχουν άλλοι δύο μετανάστες οι οποίοι  υποστηρίζουν ακριβώς αυτό», είπε η κ. Τσαπανίδου.

Στη συνέχεια εξήγησε τα λάθη της κυβέρνησης: «Το σίγουρο είναι ότι έχει περάσει τόσος καιρός πια, σε μια περιοχή η οποία είναι ποτάμι μεταναστών, που έχει δημιουργήσει τις συνθήκες να μην μπορούμε να ξέρουμε. Δεν ξέρουμε τί έχει συμβεί. Και έχει σημασία και το για ποιον λόγο δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Γιατί αν η κυβέρνηση πήγαινε και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή, να πάει δηλαδή να δει. Να στείλει την αστυνομία, να στείλει ανθρώπους να δει τι συμβαίνει στη νησίδα αυτή που είναι και Ελληνικό έδαφος. Η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να πάει με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εμείς λέμε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί στην υπόθεση αυτή. Το θέμα παραμένει ανοιχτό γιατί το κρατάει ανοιχτό η ίδια η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

«Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, στον απόηχο της καταψήφισης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση, από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Επρόκειτο για μία κορυφαία κοινοβουλευτική ενέργεια που έπρεπε να γίνει όταν μάθαμε και “με τη βούλα” πια από την ΑΔΑΕ, ότι υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι κορυφαίων προσωπικοτήτων αυτής της χώρας, οι πέντε εκ των οποίων είναι επικεφαλής στο στρατό. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση επί δύο χρόνια, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ήταν κι αυτός υπό παρακολούθηση», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Υπενθύμισε δε ότι «όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Αναρωτήθηκε ακόμα «πώς υπέγραφε η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ» αυτές τις παρακολουθήσεις. «Η Δικαιοσύνη, από τη δική της πλευρά, πρέπει να κινηθεί ώστε να πάρουμε απαντήσεις», πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου.

 

Facebook Comments