Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα, 1.832 συνολικά – 81 νεκροί και 90 διασωληνωμένοι

11 mins read

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας με το επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

77 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 2 θανάτους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Με βάση τα νέα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.832 και των θανάτων σε 81.

Το παράδειγμα του Τσιόδρα με το αυτοκίνητο για την άρση των μέτρων

«H άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπιντάρισμα. Χρειάζεται να τηρηθεί μία λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων», τόνισε ο επικεφαλής λομωξιολόγος για τον κορωνοϊό.

Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

«Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν», εξήγησε. 

Και αμέσως μετά τόνισε ότι «η καλή εικόνα στη χώρα μας αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε κι εκείνος με τη σειρά του στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την αποκλιμάκωση των μέτρων και διευκρίνισε πως «μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε και να μην περμένουμε πως θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό…». «Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

Facebook Comments

Τελευταία Νέα