Τσιόδρας: «Μάσκες σε κλειστούς χώρους με την άρση – Σε επιφυλακή για 2 χρόνια»

11 mins read

Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σε περίπτωση επαναφοράς στην κανονικότητα  και άρσης των μέτρων θα φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο θα αργήσει και η οριστική εκρίζωση του νέου ιού θα γινόταν αν ταυτόχρονα κινούνταν (ο ιός) με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα παίρναμε όλοι τα ίδια μέτρα και κατάφερναμε να έχουμε το παράδειγμα της Ελλάδας και να σβήσει η πορεία του ιού. «Δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι αυτό που θα γίνει και ο τρόπος που θα «σβήσει» ο ιός θα είναι είτε το αποτελεσματικό εμβόλιο όταν θα έρθει και μέχρι τότε οι αποτελεσματικές θεραπείες θα βοηθούν να καταπολεμηθεί ο ιός καλύτερα και η επιβολή μέτρων, όταν αυτά απαιτούνται.

«Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, o oποίος ανέφερε ότι γίνεται όλο και περισσότερο συζήτηση για θεραπευτικά σχήματα και εμβόλια. «Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά νέα τις επόμενες εβδομάδες για τα φάρμακα και τους επόμενους μήνες για τα εμβόλια. Φάρμακα που χρησιμοποιούνταν για άλλες ασθένειες, τώρα μελετώνται με στόχο τον κορvνοϊό. Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Μόνο ένα από αυτά είναι σε φάση 2, δηλαδή δίνεται λόγω υποσχόμενων αρχικών ευρημάτων σε μεγαλύτερο πληθυσμό εθελοντών, με στόχο την ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών και της κατάλληλης δόσης. Για τα εμβόλια όμως η ανθρωπότητα είναι μακρυά ακόμη», είπε ο κ. Τσιόδρας ενώ σχολίασε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους 12 μήνες και να παραμένουμε σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Facebook Comments