Τσιόδρας: «Υποχρεωτικές οι μάσκες – Κίνδυνος επανόδου λόγω της σταδιακής άρσης»

8 mins read

Σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής λομωξιολόγος ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων.

Δηλαδή, θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, δηλαδή σε νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία, κέντρα αισθητικής και γενικά σε όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική», σημείωσε.

«Παραμένουμε σε εθνική επαγρύπνηση (…) Κίνδυνος για δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας», επεσήμανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά. 43 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουμε 2 νέους θανάτους.

Facebook Comments