Τσίπρας: Ανεβαίνει σήμερα Θεσσαλονίκη με το μυαλό στην… Κρήτη

17 mins read

Σε κομματική συγκέντρωση στην συμπρωτεύουσα θα μιλήσει σήμερα το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία τελευταία… ανάσα δροσιάς στα βόρεια, πριν από την κάθοδο στην καυτή Κρήτη, τις ερχόμενες ημέρες. Ουσιαστικά, ο Αλέξης Τσίπρας κινείται σε… προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς έχει πειστεί από τους συνεργάτες του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να στήσει κάλπες το Φθινόπωρο.

«Βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν προβολή του άγχους, που τους έχει δημιουργήσει η κακή εικόνα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις της περιόδου» υποστηρίζει στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, επαναλαμβάνοντας και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν σχεδιάζει και δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές». Κάθε έρευνα της κοινής γνώμης που βγαίνει, όμως, είναι πειρασμός για το Μέγαρο Μαξίμου και πηγή εσωστρέφειας για την Κουμουνδούρου.

Αλλά, υπάρχει και μία άλλη εξήγηση, πέραν των δημοσκοπήσεων, για την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα στα σενάρια και στη συμπεριφορά των εκλογών. Ξεπερνά έτσι την ανάγκη να δώσει απαντήσεις στο εσωτερικό του κόμματός του για το πότε θα κάνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα προχωρήσει σε νέο κύκλο διεύρυνσης κοκ. Θέματα τα οποία πέρασε χωρίς να τα αποσαφηνίσει, χωρίς να τους δώσει περιεχόμενο, στην πρόσφατη προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματός του. Βέβαια, όσο και να τα σπρώχνει στο μέλλον, κάποια στιγμή θα τεθούν και θα πρέπει να απαντηθούν. Είτε πριν, είτε μετά από εκλογές. Για την ώρα, πάντως, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου φαίνεται να θέλει να κερδίσει χρόνο. Και πάλι για δύο λόγους: πρώτον, με την ελπίδα ότι αν γίνουν εκλογές τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και, δεύτερον, αναμένοντας πιθανά προβλήματα και διάσπαση στη Χαριλάου Τρικούπη. όπου έχει ξεκινήσει μία ακόμη μάχη διαδοχής.

Οι περιοδείες του αρχηγού απαντούν και σε ένα ακόμη διαχρονικό πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην αίσθηση πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι… χαλαρός τους καλοκαιρινούς μήνες. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξωραΐσει την εικόνα του σε κότερο, τον θόρυβο για το εξοχικό του κοκ. Γιατί, στο εσωτερικό του κόμματός του υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες έχουν σοκαριστεί από μερικά γεγονότα της περιόδου διακυβέρνησης. «Βλέπετε, δεν είναι όλοι στην Κουμουνδούρου από το ΠΑΣΟΚ, όπου τα είχαν συνηθίσει αυτά» λέει με αιχμηρό τρόπο στους συνομιλητές του ιστορικό στέλεχος, από την περίφημη περίοδο του 3%. Καθίσταται έτσι σαφές πως το μπρα ντε φερ παλαιών και νέων στην Κουμουνδούρου δεν έχει τελειώσει. Το αντίθετο: «Τα καλύτερα… έρχονται!», απαντά με τη σειρά του στέλεχος της διεύρυνσης.

Facebook Comments