Τσίπρας από Αιγάλεω: «Πάμε να δώσουμε μάχη με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών»

23 mins read

Μήνυμα «ανατροπής των συσχετισμών» έστειλε από το Αιγάλεω, ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής.

«Αλλάζουμε εν κινήσει» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να πετύχουμε την ανατροπή των συσχετισμών».

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος και την επισταμένη ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, προσθέτοντας την ανάγκη να αποτραπεί η «παντοδυναμία της Δεξιάς».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, γνωρίζει ότι το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο έκανε λόγο για ιστορικό χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να αποτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ. Στην προσπάθεια αυτή, τόνισε, θα αξιοποιηθεί όλη η νέα Εκλογική Επιτροπή και ακόμα περισσότερα πρόσωπα.

Νωρίτερα, περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημάνει την επανεκκίνηση εν όψει του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, η οποία πραγματοποιήθηκε -καθόλου τυχαία- στο Αιγάλεω, σηματοδοτώντας την επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα.
Θεματική αντιπαράθεση

Συγκροτώντας μια «ομάδα κρούσης», η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εξειδικεύσει, μέσα από πρόσωπα που έχουν επεξεργαστεί τομείς του κυβερνητικού της προγράμματος, τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανά πεδίο πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικά ζητήματα, όπως το ιδιωτικό χρέος, η δημόσια υγεία και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, συντονιστής της 21μελους Εκλογικής Επιτροπής ορίστηκε ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος εσωκομματικά τοποθετείται στην «προεδρική» τάση ΡΕΝΕ, ενώ στην Επιτροπή μετέχει, εκπροσωπώντας την ομογένεια και τη ναυτιλία ως επιχειρηματίας, και ο υποψήφιος βουλευτης Επικρατείας, Στέφανος Κασσελάκης.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει ότι οι προτάσεις του μπορούν να επιφέρουν ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην προοπτική της χώρας έναντι της πολιτικής της ΝΔ» σύμφωνα με κομματικές πηγές, ενώ στο νέο όργανο μετέχουν οι:

Ράνια Σβιγκου
Πόπη Τσαπανίδου

Αλέξης Χαρίτσης
Κατερίνα Νοτοπουλου
Ράνια Θρασκιά
Κώστας Ζαχαριάδης
Διάνα Βουτυράκου
Νικόλας Φαραντούρης
Διονύσης Τεμπονέρας
Ευάγγελος Αποστολάκης
Γρήγορης Θεοδωράκης
Χάρης Μαμουλάκης
Έφη Αχτσιόγλου
Αθηνά Λινού
Δημήτρης Λυριτσής
Τζένη Λειβαδαρου
Κινυούα Μάινα Νικόδημος
Μακρίνα- Βιόλα Κώστη
Γιώργος Χουλιαράκης
Γιώργος Καραμέρος

Από την Εκλογική Επιτροπή απουσιάζουν στελέχη της «παλιάς φρουράς», αλλά και μέλη της «Ομπρέλας», σε μια προσπάθεια της Κουμουνδούρου να προωθήσει τη νέα γενιά στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, η εξειδίκευση των θέσεων αναμένεται να καταλήξει σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η επικοινωνιακή του καμπάνια ανασχεδιάζεται, μετά το σαρωτικό σε βάρος του εκλογικό αποτέλεσμα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα