Τσίπρας: «Έσπασε τα μούτρα της η κυβέρνηση με τον Νίκο Παππά»

14 mins read

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της» στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι.»

Ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε την παραπομπή του Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προανακριτική: Παραπομπή Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο

Το πόρισμα της πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής προτείνει την παραπομπή του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε Ειδικό Δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το πόρισμα, κρίνεται ότι ο κ. Παππάς μεθόδευσε τη χειραγώγηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, καθοδηγώντας έναν εκ των υποψηφίων για την απόκτηση του αποκαλούμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel και εμπλεκόμενος στην αναζήτηση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα  136 σελίδων της ΝΔ, τα στοιχεία της έρευνας που στοιχειοθετούν την τέλεση του εν λόγω αδικήματος είναι μεταξύ άλλων: τα SMS Νίκου Παππά – Χρήστου Καλογρίτσα πριν το διαγωνισμό, τα e-mail Καλογρίτσα – CCC με τις αναφορές σε «White House» και «White Porscha»,  η μαρτυρία του κ. Καλογρίτσα ότι λειτούργησε ως «μπροστινός» του κ. Παππά για τη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και η κατάθεση του «μεσάζοντα» Κυριάκου Τόμπρα για συνάντηση Καλογρίτσα – Χούρι (CCC) – Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου πριν το διαγωνισμό.

Η πλειοψηφία πάντως δεν προτείνει παραπομπή του πρώην Υπουργού για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς έκρινε πως δεν προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα