Τσίπρας για «προοδευτική διακυβέρνηση»: «Ρεαλιστική προοπτική»

10 mins read

Μία φράση του Γιώργου Παπανδρέου πυροδοτεί όχι μόνο σενάρια, αλλά και εξελίξεις. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, το σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο που ο σχολιασμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε θετικό πρόσημο…

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και με φόντο το γεγονός ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική φέρεται να είπε: «Οι διεργασίες στο χώρο δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους. Καθιστούν ρεαλιστική την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι στο μήνυμα του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι το ΚΙΝΑΛ θα γίνει «καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ύποπτο τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Χάρη Καστανίδη.

«Εξυφαίνεται –και έχω πια ενδείξεις– μια απόπειρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτά έχουν έναν τίτλο: Όποιον ακούτε να λέει για “προοδευτική κυβέρνηση”, εμένα το μυαλό μου το παρέπεμπε, από την ημέρα που ήμουν στη Βουλή και το υιοθέτησε αυτό ο κ. Τσίπρας παρουσία όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από την ημέρα εκείνη ο όρος αυτός μου έγινε ύποπτος. Και όσο περνάνε οι μέρες βλέπω ότι δεν είναι και κάτι που μπορεί να το αποκλείσει ένας πολιτικός.

Αντίθετα λέω εγώ: Όποιος παλεύει να στήσει ένα σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη, για τον τελευταίο τον άνθρωπο δεν ξέρω, αλλά λέω τι ακούγεται εγώ θα το ακυρώσω το βράδυ της εκλογής μου» τόνισε ο Αντρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Facebook Comments