Τσίπρας… καλός, Μαμουλάκης… κακός!

13 mins read

Την ιστορία με τον καλό και κακό αστυνομικό θυμίζει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των φυσικών καταστροφών. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο… καλός, κάνοντας δηλώσεις υπευθυνότητας και αφήνει στους συντρόφους τους τον ρόλο του… κακού.

Όπως χθες στην φωτιά της Βαρυμπόμπης όπου ο κ. Μαμουλάκης ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού μιλώντας για κάρμα! Βασικά στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος τους για το Μάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει στο μυαλό του τη ρεβάνς και για αυτό τον χειμώνα που πέρασε έφθασε στο σημείο να συγκρίνει τους νεκρούς της πανδημίας με τους νεκρούς από την φονική πυρκαγιά του 2018! Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιεί κάθε «ευκαιρία» που μπορεί να του δοθεί με τις πυρκαγιές, λόγω περιόδου, να είναι στην κορυφή της ατζέντας. Στα κοινωνικά δίκτυα τα τρολ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνούν κάθε μέρα τους εαυτούς τους, προσπαθώντας να απαξιώσουν την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση των καναντέρ. Η Κουμουνδούρου άσκησε κριτική γιατί ήταν σταθμευμένα στη Σκύρο.

Το μόνο που δεν είπαν τα στελέχη της ήταν ότι έτσι έπρεπε, καθώς με θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών κελσίου δεν μπορούν να απογειωθούν. Και στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη. Πρόκειται για μία πάγια τακτική.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του επικοινωνιακού παιχνιδιού, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει με τον καλό και τον κακό αστυνομικό να ελέγχει και το εσωτερικό του κόμματός του. Να ικανοποιεί και τους «σκληρούς» που θέλουν υψηλούς τόνους, αλλά και τα στελέχη της διεύρυνσης που ζητούν υπευθυνότητα για να μπορέσει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί σε πλειοψηφικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Σίγουρα πρόκειται για μία δύσκολη άσκηση, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται να δυσκολεύεται, καθώς είναι συνηθισμένος να λέει και το άσπρο και το μαύρο ή απλά άλλα να λέει, άλλα να εννοεί και άλλα να ισχυρίζεται ότι έχει πει ή έκανε.

Facebook Comments