ΑρχικήΠολιτικήΤσίπρας κατά του περιβαλλοντικού ν/σ - «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε με...

Τσίπρας κατά του περιβαλλοντικού ν/σ – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε με διαδικασίες – εξπρές»

«Έχω την αίσθηση ότι απ’ την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η πρόθεση να κανονικοποιηθεί μια κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την περιβαλλοντική πολιτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το θέμα της λειτουργίας δεν είναι δευτερεύον και τόνισε ότι, πέραν του γεγονός ότι έως τώρα νομοθετούσε με ΠΝΠ στο όνομα της έκτακτης ανάγκης και για θέματα πέραν της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει 26 νομοθετικά σχέδια τους επόμενους τρεις μήνες, όμως δεν μπορεί να προωθηθούν μέσα από μια διαδικασία που η Βουλή θα υπολειτουργεί, όπου θα υπάρχουν περιορισμοί.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συναινέσουμε να κανονικοποιήσετε την κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλετε τη μόνιμη περιστολή της λειτουργίας των εκλεγμένων δημοκρατικών θεσμών. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνάτε διαδικασίες-εξπρές, με την κοινωνία στο περιθώριο».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτό που επιδιώκει είναι να ξαναστήσει το μοντέλο ανάπτυξης που μας έφερε στην κρίση, με επίκεντρο την κερδοσκοπική υπερεκμετάλλευση της γης και των φυσικών πόρων, την οικοδομή και το πολυεθνικό real estate. Με πλήρη απαξίωση του δημόσιου χώρου και των φυσικών περιβαλλοντικών αγαθών. Με ανεπίστρεπτες καταστροφές να απειλούν το φυσικό και αστικό μας περιβάλλον.

«Κατά τα άλλα το παίζετε και πράσινοι βάφοντας στα λόγια πράσινο ένα σχέδιο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων σε ιδιώτες και μετονομάζοντας την αεριοποίηση σε απολιγνιτοποίηση», συμπέρανε ο πρώην πρωθυπουργός.