Τσίπρας: Κοιμάται, βλέπει (εφιάλτες) κάλπες – Ξυπνάει με Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

21 mins read

Μέχρι και την σύγκρουση για το εργασιακό νομοσχέδιο οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «για αυτό το θέμα θα ζητήσουμε εκλογές». Αλλά, δεν το έκαναν. Βασικά δεν το έχουν κάνει ούτε για αυτό, ούτε για κανένα άλλο θέμα. Ο λόγος είναι προφανής: ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο, με βάση ακόμη και την πιο θετική για τους ίδιους δημοσκόπηση, από το οποίο να βγαίνουν νικητές. Ο φόβος της κάλπης έχει πλέον… σωματοποιηθεί στην Κουμουνδούρου, καθώς, για να δημιουργηθεί εικόνα ετοιμότητας, γίνονται και προγραμματίζονται περιοδείες σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι προφανές ότι θα αξιοποιεί από εδώ και πέρα κάθε έξοδο από τα κομματικά γραφεία για να κάνει επιθέσεις στην κυβέρνηση. Γιατί, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο, στο περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις έχουν προεξοφλήσει. Και αν δεν γίνουν, την ξέρουν την δικαιολογία: αυταπάτες!

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν σχεδιάσει περιοδείες του αρχηγού και κορυφαίων στελεχών για ολόκληρο το καλοκαίρι, σε μία προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει δομή και οι δυνάμεις του να είναι σε εγρήγορση και να αποφύγουν τον εκλογικό αιφνιδιασμό. Υπάρχει, όμως, και ένας παράπλευρος στόχος: να είναι σφήνα σε κάθε περιοχή στις εσωκομματικές διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο βαδίζει σε μάχη ηγεσίας. «Πάλι καλά που υπάρχει και αυτή η σκοπιμότητα, αλλιώς πολύ φοβάμαι πως θα βάζαμε τον Τσίπρα να κυνηγά… ανεμόμυλους» σημειώνει στο dailypost.gr βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο συνομιλητής μας πιστεύει ότι «αντί να κοιτάμε τα του οίκου μας και να αλλάζουμε για να κυβερνήσουμε ξανά ασχολούμαστε με τους άλλους». Ουσιαστικά, συμφωνεί με την κριτική που άσκησε ο Πάνος Σκουρλέτης για «χαμένη διετία».

Μπορεί, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας όταν κοιμάται να βλέπει εκλογές και όταν ξυπνά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, αλλά δεν μπορεί να κλείσει ούτε τα μάτια του. Μόλις τα κλείνει… ακούει φωνές! Όπως του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και της «Εφημερίδας των Συντακτών», που έδωσε βήμα στην κριτική για την επιλογή ένταξης του Σ. Κεδίκογλου, του υφυπουργού Παιδείας των κυβερνήσεων Σαμαρά, στον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι προφανές ότι η διεύρυνση όπως επιχειρείται έχει δύο βασικές αντενδείξεις: προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου και βάζει σε θέση άμυνας το Κίνημα Αλλαγής. Γιατί, «πώς κανείς στην Χαριλάου Τρικούπη να μιλήσει για συνεργασία των δύο κομμάτων όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλιάτσικο στελεχών»;

Η απορία ανήκει σε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα τελευταία χρόνια εργάζεται από το παρασκήνιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας για το σύνολο της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας. Όντας συνομιλητής, περιστασιακός βεβαίως, του Αλέξη Τσίπρα ο συγκεκριμένος παράγοντας δηλώνει την απορία του για τις σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται σε αυτόν τον τομέα. «Δεν έχουν λογική, φαίνεται να υπακούουν περισσότερο στις σκοπιμότητες των στελεχών, παρά στις ανάγκες της ηγεσίας και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τον στόχο» λέει χαρακτηριστικά. Αλλά, για την ώρα τουλάχιστον, δεν φαίνεται να τον ακούει κανείς.

Facebook Comments