Τσίπρας: «Νοίκιασα σπίτι 70 τ.μ., βίλα έχει ο Μητσοτάκης – Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί»

47 mins read

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τα δημοσιεύματα σχετικά με την ενοικίαση του σπιτιού στο Σούνιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη έκανε για ενορχηστρωμένη επίθεση με κιτρινισμούς καθώς ο ίδιος τα έχει «όλα δημόσια και διαφανή». «Το σπίτι αυτό ήταν για 10 χρόνια ήταν ανεκμετάλλευτο. Ήταν σημαντική για μένα η δυνατότητα να έχω ένα σπίτι εκεί γιατί ήθελα να είμαι κοντά με την οικογένειά μου. Δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο κατόπιν συμφωνίας που έκανα με τον ιδιοκτήτη, όλα τα στοιχεία τα έδωσα στη δημοσιότητα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έχω κάτι να κρύψω. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι κάποιος επιχειρηματίας που έχει σχέσεις με το δημόσιο. Είναι επιχειρηματίας γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. Σε ένα δείπνο στην ταβέρνα με πολύ καλό ψάρι, ο ταβερνιάρης μου πρότεινε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος μου είπε «εσύ πρώην πρωθυπουργός θα μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά που είναι δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο;» και του απάντησα ότι θέλω να μείνω στην περιοχή γιατί και την αγαπάω και με βολεύει η περιοχή λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Μου απάντησε ότι ούτως ή άλλως ήθελε να κάνει ανακαίνιση και μου πρότεινε για 3-4 χρόνια να κάνουμε ένα ενοικιαστήριο να μείνω εγώ. Την επόμενη φορά που θα πάω να ενοικιάσω ένα σπίτι, θα πάρω τον κ. Μητσοτάκη μαζί να κρίνει τα δεδομένα», πρόσθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός.«Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στο σπίτι του στον Λυκαβηττό»; διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ απάντησα. Ο Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις για τα 32 ακίνητα; Και το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σπίτι που μένει στον Λυκαβηττό; Και τα έξοδα για συντήρηση των ακινήτων που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Γιατί πάντα η οικογένειά του ασχολούταν με την πολιτική, αλλά έχει 32 ακίνητα. Σας καλώ, λοιπόν, να ασχοληθείτε με το αν το 1,5 που λέει ότι χρωστά ο Μητσοτάκης στις τράπεζες τον καθιστά ευάλωτο σε πιέσεις. Συμπολίτες μας έχουν χρέη 10 και 20 χιλιάδες δεν μπορούν να κοιμηθούν. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε εκατοντάδες νεκρούς να στρέψουν τη συζήτηση σε ένα σπίτι που ενοικιάζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει στροφή στον κιτρινισμό. Είναι οξύμωρο ο κ. Μητσοτάκης με τα 32 ακίνητα να ρωτά για ένα σπίτι που ενοικιάζω. Θα δοθούν και δόθηκαν απαντήσεις. Δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο. Αυτό είναι ένα όμορφο σπιτάκι που ενοικιάζω με τη σαιζόν. Είμαι στην περιοχή από το 2015. Μέχρι το 2019 ενοικίαζα για τρεις μήνες με 1200 τον μήνα. Τώρα έκανα αυτή τη συμφωνία με έναν ιδιοκτήτη που επί δέκα χρόνια προσπαθούσε να το πουλήσει και δεν έβρισκε αγοραστή. Οταν ρωτά η ΝΔ, το κόμμα των χρεωμένων, όμως θα παίρνει απαντήσεις. Με εντολή Μητσοτάκη ξεκίνησε ο κιτρινισμός και αναγκάστηκα για πρώτη φορά να στείλω εξώδικα. Γιατί πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη λάσπη. Τα χρήματα θα τα δώσω στον ΕΔΟΕΑΠ που δίνει έναν κρίσιμο αγώνα για τα δικαιώματά τους ενάντια σε έναν νόμο που καταργεί όσα προέβλεπε ο νόμος Παπά», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα φέρουμε στη Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» το ύψος, την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων τους», ανακοίνωσε.

«Δεν υπήρξε πιο ανεκτικός στην κριτική πρωθυπουργός από εμένα. Οταν όμως κάποιος προσπαθεί να λασπολογήσει εις βάρος σου πρέπει να απαντάς. Δίνω την ευκαιρία σε αυτούς τους εντός εισαγωγικών δημοσιογράφους να επανορθώσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για την κριτική του κ. Γιαννούλη στον Αντώνη Σρόιτερ, συμφωνώ ότι ήταν άστοχη και υπερβολική. Υπάρχει όμως θέμα αξιοπιστίας γενικότερα της δημοσιογραφίας. Κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση της Πάρνηθας. Υπάρχει «υενεδοποίηση» των ΜΜΕ. Μιλάμε για κάτι πρωτοφανές. Και καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Η κυβέρνηση έχει εκμεταλλευτεί μια συνθήκη δυστυχίας για να δημιουργήσει μια συνθήκη εξαγοράς των ΜΜΕ. Και αναφέρομαι στην περίφημη «λίστα Πέτσα» που έγινε συνειδητά για εξαγορά Μέσων. Δεν είμαι εναντίον της ενίσχυσης του Τύπου, είμαι εναντίον του εκβιασμού της κυβέρνησης», εξήγησε σχετικά με την κριτική που δέχθηκε ο ίδιος επί πρωθυπουργίας και για την ενίσχυση των μέσω ενημέρωσης μέσω της λίστας Πέτσα.

Πάντωε ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά «άδειασε» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη ο οποίος είχε υπονοήσει χρηματισμό του Αντώνη Σρόιτερ για τη συνέντευξη που του παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης: «Υπερβολική η κριτική Γιαννούλη στον δημοσιογράφο του Alpha. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος».

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας είπε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δεν είναι καλά. Είμαστε πάνω από ένα μήνα σε λοκντάουν και είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των τεστ, η συνταγογράφηση των τεστ που φωνάζουμε από τον Μάρτιο. Εδώ η κυβέρνηση έχει μέσα σε μια έκτακτη κατάσταση διαμορφώσει τα πάντα προκειμένου να μην θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών. Και τώρα που αποφάσισε τη διατίμηση με το που διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιώτες, ανέβασε το ύψος της τιμής. Είναι ψηλή η τιμή των 60 ευρώ».

Και δεν άφησε ασχολίαστη την στάση του πρωθυπουργού και το περιστατικό στην Πάρνηθα: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε οκτώ μήνες για να προετοιμάσει τη χώρα, να ενισχύσει το ΕΣΥ, να πάρει μέτρα στα ΜΜΜ προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Ανοιξε χωρίς σχέδιο τον τουρισμό και αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Το πρώτο διάστημα πήγαμε εξαιρετικά καλά και τότε ήμουν ο πρώτος που το είχα πιστώσει στην κυβέρνηση. Τότε είχαμε ζητήσει να ανοίξει ο τουρισμός με ενιαία κριτήρια σε όλες τις πύλες εισόδου. Με αρνητικό τεστ 72 ωρών σε όλες τις πύλες εισόδου. Το δεύτερο που είχαμε προτείνει ήταν ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πει μία συγγνώμη. Εγώ βρέθηκα στο Μάτι σε μια δύσκολη στιγμή όπου μέσα σε 45 λεπτά υπήρξαν λάθη και παραλείψεις και βγήκα και ανέλαβα την ευθύνη. Ο κ. Μητσοτάκης επί οκτώ μήνες λέει ότι φταίνε οι πολίτες και τώρα λέει για στιγμές ανεμελιάς;».

Σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής χθες έκανε λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας μας: «Για άλλη μια φορά πέρασε η χώρα κάτω από τον πήχη και μέχρι τον Μάρτη έχει τη δυνατότητα η Τουρκία να σουλατσάρει με το Ορουτς Ρέις. Είναι μια διπλωματική ήττα της χώρας. Είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων αλλά είναι προφανές ότι το ίδιο συμβαίνει και με την κυβέρνηση που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας. Εδώ και έξι μήνες διεκδικεί η κυβέρνηση κυρώσεις και δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Είναι μια αδυναμία της κυβέρνηση να πετύχει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας».

Facebook Comments