Τσίπρας: «Με ενημέρωσαν από Τετάρτη για την εξέλιξη»- Οικονόμου: «Που είναι τα μέτρα που πρότεινε την Τετάρτη;»

11 mins read

Σε παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα 20.000 κρούσματα που αναμένονται σήμερα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να εφαρμοστούν από 3 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ήταν ενημερωμένος από την Τετάρτη για την πορεία που θα έχουν τα κρούσματα και ζήτησε μέτρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναρωτιέται που είναι τα μέτρα που πρότεινε…

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: 

«Την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών.

Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων.

Αναρωτιέμαι, στο Μαξίμου δεν ήξεραν;

Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι;

Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, απάντηση στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες. Παρόλα αυτά σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε με απόλυτη σαφήνεια: Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της «Όμικρον», κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία. Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα, ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο».

Facebook Comments