ΑρχικήΠολιτικήΤζουμάκας κατά Μπίστη: «Έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας»

Τζουμάκας κατά Μπίστη: «Έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας»

Ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει αυτήν την απόφαση να θέλει να αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

«Βλέποντας τις εξελίξεις και έχοντας κάποιες σταθερές απόψεις για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπα ότι χρειάζεται μία πολιτική υποψηφιότητα, να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική».

 

 

Για τους άλλους υποψηφίους στην κούρσα διαδοχής δήλωσε πως «έως ένα βαθμό έχουν ιστορία πολιτικού συνδικαλισμού, διεκδικήσεων. Είναι άλλη άποψη. Πρώτα η πολιτική. Εκφράζουν πολιτικές, αλλά όχι πολιτική», δήλωσε.

Όπως είπε ο ίδιος, προτεραιότητα αποτελεί η πολιτική και ύστερα η οικονομία, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να γυρίσει η κοινωνία στην πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται θα πρέπει να έχει σχέση με την ελληνική κοινωνία, ενώ υπογράμμισε πως απαραίτητο στοιχείο είναι η αξιοπιστία.

«Είμαι αντίθετος με την απλή αναλογική», είπε ο Τζουμάκας

Ακόμη, δήλωσε πως είναι αντίθετος με την απλή αναλογική. «Ηττήθηκε μία στρατηγική της πολιτικής της μειοψηφίας και του δεύτερου κόμματος. Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα που είπε γενναία ”παιδιά, τέλος”. Όμως, οι συνηποψήφιοί μου έδωσαν τα πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της πολιτικής ήττας», δήλωσε.

Τι είπε για τις δηλώσεις Μπίστη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Νίκος Μπίστης κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον Στέφανο Τζουμάκα να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.

«Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης.

«Ο Νίκος Μπίστης έχει παράδοση στην πολιτική της ήττας. Δεν δέχομαι από κανένα άνθρωπο της ήττας τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά ουδέτερη στάση στις εξελίξεις του κόμματος και σοβαρή στάση στην πολιτική της ήττας.