«Βάλε το όνομα, βάζουμε το χρήμα»- Αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά σε 34 σελίδες

23 mins read

Όλα, σύμφωνα με όσα περιγράφει στο 34σέλιδο υπόμνημά του ο εργολάβος, ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2015. Τότε, όπως λέει, ο μηνυτής «κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους “δανείσει” το αριστερά καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει “μπροστινός” και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η εντολή τους ήταν σαφής: «Ο Χρήστος Καλογρίτσα θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος».
«ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ». Ο τότε υπουργός, κατά τα καταγγελόμενα Καλογρίτσα, ήταν εκείνο το πρόσωπο που «τον έπεισε να τους εμπιστευτεί, να μπει “μπροστά”, να πείσει τον υιό του να συμμετέχει σε μία εταιρεία που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό -χωρίς βέβαια να τον ενημερώσει (τον υιό του) για όλες τις λοιπές παραμέτρους, οι οποίες ήταν γνωστές μόνο στον Χρήστο Καλογρίτσα, ως πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης τους- και να είναι ο «μπροστινός» σε αυτό σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο στην ολότητά του θα χρηματοδοτούσαν».
Ο Χρήστος Καλογρίτσας έδωσε τυφλή εμπιστοσύνη, όπως υποστηρίζει και αποφάσισε να υλοποιήσει το σχέδιο, καθώς «κατά το επίμαχο αυτό χρονικό διάστημα (Αύγουστος 2016) δεν γνώριζε κανέναν από τους ιδιοκτήτες, τους λοιπούς μετόχους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας “CCC-CPNSOLIDATED CONSTRACTORS GROUP SAL”, ούτε και βέβαια τον Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), με τον οποίο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή τον μήνα Αύγουστο του 2016, όταν τον επισκέφτηκε σε κλεισμένο ραντεβού στο σκάφος του, προκειμένου να γνωριστούν και κατά τρόπον τινά, να “σφίξουν τα χέρια” επί της συμφωνίας που ήδη είχαν κλείσει ο Νίκος Παππάς με τον Samer Khouri, κατόπιν των “οδηγιών” που είχαν λάβει αμφότερα, Χρήστος Καλογρίτσας και Samer Khouri (Σάμερ Χούρι), από τον Νίκο Παππά. Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση ο Σ. Χούρι φέρεται, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο υπόμνημα, ότι ήταν «πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία του με τους ιθύνοντες του εγχειρήματος και ότι ήταν πάντα όνειρό του να φτιάξει στην Ελλάδα ένα μικρό Al Jazeera».
ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. Ωστόσο το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε, γιατί, όπως έχει καταγγείλει ο εργολάβος, ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε από τη σχεδίαση αφήνοντας αυτόν εκτεθειμένο, ενώ καταλογίζει ευθύνες τον πρώην υπουργό ότι τον εξέθεσαν μόνο και μόνο γιατί αυτός τους εμπιστεύθηκε απόλυτα.
Ο Χρ. Καλογρίτσας επαναλαμβάνει, όπως και στη μήνυσή του, ότι το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούσε μέρος της προκαταβολής για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τις εξελίξεις «είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, κ. Νίκου Παππά, για την έκδοση του εντύπου Documento».
ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Ο Χρ. Καλογρίτσας προσκομίζει στη δικαιοσύνη και κρίσιμα έγγραφα από την ηλεκτρονική αλληλογραφία προσώπων που είχαν διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του επίμαχου σχεδίου για να ενισχύσει το περιεχόμενο των καταγγελιών του.
Επιπλέον, επαναφέρει τους κωδικούς «Λευκός Οίκος» και «White Porscha», τους οποίου είχε συμπεριλάβει και στη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος στο πλαίσιο της απόδοσης ποινικών ευθυνών.

Facebook Comments