ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης: «Tο μεγαλύτερο ατού του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας»

Βαρουφάκης: «Tο μεγαλύτερο ατού του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας»

Αισιόδοξος για την πορεία του ΜέΡΑ25, επικριτικός έναντι της κυβέρνησης για την ακρίβεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Κόντρα Channel.

O κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι το ποσοστό του ΜέΡΑ25 κυμαίνεται στο 4,5%, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο ατού του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας, ενώ για τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού χθες στην Μητρόπολη είπε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση που καθημερινά γίνεται όλο και πιο μισητή…»

Ειδικότερα οι τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη έχουν ως εξής:

Για την πανδημία και την υγειονομική διαχείριση

Ένας τρόπος για να βγεις από την πανδημία είναι ένα δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ. Ανοίγουν τα σχολεία. Είναι σκάνδαλο να μην περάσουν τα παιδιά από τεστ. Το εμβόλιο είναι σωτήριο, πρέπει όμως να κάνουμε τεστ όλοι, εμβολιασμένοι και μη. Διαφωνούμε με την υποχρεωτικότητα, με την εξαίρεση όσων εργάζονται σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μη εμβολιασμένων -που είναι διστακτικοί- πρέπει να το προσεγγίσουμε με την πειθώ. Έχουμε προτείνει να κάνουν έναν προεμβολιαστικό έλεγχο για να πεισθούν.

Φθείρεται η κυβέρνηση;

Δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο ψηφοφόρος στην κάλπη. Το μεγαλύτερο ατού του κ. Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας.

Σε προοδευτική συγκυβέρνηση θα έμπαινε το ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρω τι σημαίνει προοδευτική παράταξη. Τον Μάιο του 2020 καλέσαμε τα υπόλοιπα κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα να συζητήσουμε επί σημαντικών και καίριων ζητημάτων αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα για όλα αυτά τα θέματα που για εμάς είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Παρακολουθήστε εδώ: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ