Βαρουφάκης: «Γιατί δημοσιοποιώ αύριο τα ηχογραφημένα Eurogroup»

9 mins read

Ο επικεφαλής του Μέρα25 εξηγεί γιατί επιλέγει να δημοσιοποιήσει αύριο τα ηχογραφημένα από τον ίδιο Eurogroup και τι θα ακούσουμε σε αυτά.

Γιατί Euroleaks; Γιατί δημοσιοποιούμε τις ηχογραφήσεις των Eurogroups του 2015;

Γιατί χωρίς διαφάνεια, χωρίς πρακτικά των συνεδριάσεων που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Χωρίς διαφάνεια, το μόνο που επικρατεί είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Τι θα ακούσετε σε αυτά τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα;

Καταρχάς θα μπορέσετε μόνοι σας να κρίνετε ποιοι ήταν διαλλακτικοί, διπλωματικοί, καλά προετοιμασμένοι, ευγενείς και έτοιμοι για έναν έντιμο ευρωπαϊκό συμβιβασμό και ποιοι ήταν κυνικοί και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της χώρας μας.

Γιατί σήμερα;

Επειδή τα μνημονιακά κόμματα εργαλειοποιούν τα ψεύδη που λεγόντουσαν τότε, ώστε σήμερα να περνάνε νομοσχέδια όπως ο “Ηρακλής”, όπως το ασφαλιστικό, όπως ένα φορολογικό που καταδικάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως τα εργασιακά.

Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό καθήκον. Είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των Ελλήνων, αλλά και των Ευρωπαίων γενικότερα.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 στηρίζουν τον αγώνα για δημοκρατία και διαφάνεια δίνοντας στην δημοσιότητα τα #Euroleaks στις 14 Μαρτίου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα