ΑρχικήΠολιτικήΒενιζέλος: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μόνο με τη στρατηγική...

Βενιζέλος: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μόνο με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκε ως μικρό κόμμα στον χώρο της κομμουνιστογενούς ριζοσπαστικής αριστεράς και μετά το 2010 στο χώρο του αχαλίνωτου αντιμνημονιακού εθνικολαϊκισμού.
Ως κυβέρνηση κινείται στον χώρο του ωμού οπορτουνισμού.
Η νομή της εξουσίας χωρίς ηθικό ή πολιτικό φραγμό» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».
Αναφερόμενος στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι «Το στίγμα είναι ανεξίτηλο. Αποχώρησε ο κ. Καμμένος αλλά η κυβέρνηση στηρίζεται σε τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κα Παπακώστα. Παρακολουθούμε δε τις πρώτες μόλις σκηνές της σύγκρουσης των πολιτικών συνενόχων, του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου».
Για τη μάχη στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο Βενιζέλος δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διεκδικεί δυνάμεις σε αυτό το χώρο. «Την Κεντροαριστερά τη διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι είναι διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
Προσβάλλοντας δηλαδή τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής κεντροαριστεράς. Υπάρχουν και ελάχιστα δευτερεύοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιρρεπή στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό που θεωρούν κεντροαριστερή μια κυβέρνηση βασισμένη στις ψήφους των κυριών Κουντουρά και Παπακώστα και των κυρίων Ζουράρη, Παπαχριστόπουλου και Κόκκαλη».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηριζει ότι «Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή με την ενισχυμένη εκλογική και κοινοβουλευτική του παρουσία ώστε να μπορεί να είναι ο εγγυητής των εξελίξεων, για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, για την εκλογή του νέου ΠτΔ, για την αναθεώρηση του Συντάγματος».