ΑρχικήΠολιτικήΒίτσας: «Ο νέος φορέας θα κατέβει στις ευρωεκλογές» - «Παράθυρο» σε συνεργασία...

Βίτσας: «Ο νέος φορέας θα κατέβει στις ευρωεκλογές» – «Παράθυρο» σε συνεργασία με τον Βαρουφάκη

Στην εκτίμηση ότι ο νέος φορέας που υπονόησαν τα μέλη της «Ομπρέλας», με το κείμενο αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές προχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστερά και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές», είπε στο Action24.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν έχει κλειδώσει η συμμετοχή στις ευρωεκλογές απάντησε ότι «χρειάζεται ακόμα συζήτηση, αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κλειδώσει η κάθοδος στις ευρωεκλογές». «Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος».

 

 

«Όχι» σε Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου, «Παράθυρο» σε συνεργασία με Βαρουφάκη

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον νέο φορέα το άλλοτε ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι «ο Λαφαζάνης δεν νομίζω, αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς. Αν με ρωτάτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜΕΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε».

«Στελέχη του του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες που είναι ή δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, ομάδες σοσιαλδημοκρατικές που ιδρύονται μέσα στα πανεπιστήμια από καθηγητές» πρόσθεσε στους πιθανούς συμμετέχοντες ο κ. Βίτσας.

O κ. Βίτσας ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι ο επικεφαλής.

«Μας ενδιαφέρει στο βαθμό που διαμορφώνεται ένα τέτοιο πράγμα να υπάρχουν και νέα στελέχη και σε ηλικία και σε ιδέες κλπ.». Ειδικά, δε, για τον Διονύση Τεμπονέρα είπε ότι «εγώ δεν θα ήθελα να είναι ο Διονύσης επικεφαλής και δεν θα ήθελα ένα μοντέλο που θα είναι επικεφαλής κάποιος ή κάποια, μπορούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία».

Όσον αφορά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως «όταν αναγκάζεσαι να φύγεις από έναν πολιτικό φορέα για τον οποίο μάτωσαν τα χέρια και το μυαλό σου για να στηθεί και έφτασες από ένα 3%-3,5% να τον κάνουμε κυβέρνηση, για να έχεις και την αξιοπρέπειά σου, μένει μια στεναχώρια αλλά και ένα “ουφ” ανακούφισης με την έννοια ότι δεν θα έχεις να αντιπαλέψεις μέσα στο ίδιο σου το κόμμα αυτά που έβγαιναν το τελευταίο διάστημα».

«Ξεκινά μια νέα περίοδος που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με θάρρος. Η γνώμη μου είναι ότι δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε η δύσκολη περίοδος», σημείωσε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βίτσας.

Ειδικά, δε, για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις αναφορές του για ενότητα μετά τη λήξη της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε ότι «αν συνεχίσει με τα ίδια μυαλά θα κάνει μια ενότητα μόνο με τον εαυτό του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ