ΑρχικήΠολιτικήΒορίδης: «Ο Κασσελάκης είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής χρεοκοπίας»

Βορίδης: «Ο Κασσελάκης είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής χρεοκοπίας»

Στην ΕΡΤ και το κεντρικό ειδήσεων και τον Γιώργο Κουβαρά, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη“.

“Όταν ηττώνται από έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο, είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής χρεοκοπίας, ανέφερε ακόμα. «Νέος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα περιμένατε να γνωριστεί πολιτικά; Να δούμε το πολιτικό περιεχόμενο;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Είπατε πρόσφατα ότι η εκλογή Κασελάκη σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς. Και εάν είναι έτσι όπως το λέτε, εάν όντως σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς, τότε ο Κασελάκης μπορεί να είναι μια επιλογή και για ψηφοφόρους που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Τι θα κάνετε γι αυτό; Πώς θα τον αντιμετωπίσετε. Διότι αν δεν είναι αρκετά αριστερός, γιατί να μην απευθύνεται και στον χώρο σας;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Η απάντηση εδώ είναι η εξής: Σηματοδοτεί το τέλος της Αριστεράς υπό την έννοια μιας πολιτικής και ιδεολογικής χρεοκοπίας. Διότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια πορεία και μια αφετηρία και ένας συγκεκριμένος χώρος στο 68, στη διάσπαση του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού και μια διαδρομή η οποία ταυτίστηκε με πάρα πολλά πράγματα και κρίσιμες επιλογές όταν τελικώς ηττώνται, μιλώ τώρα για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκαν από έναν άνθρωπο που δεν έχει οποιαδήποτε σχέση και αναφορά με αυτό το χώρο, είναι προφανές ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ιδεολογικοπολιτικής χρεοκοπίας.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Ναι, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ένα restart, μια επανέναρξη, μια επανίδρυση με ένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με την Αριστερά, έτσι όπως το βλέπετε εσείς. Αυτό δεν μπορεί να είναι απειλητικό για εσάς;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Ακούστε, επαναλαμβάνω. Αυτός ο χώρος εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι προϊόν μιας χρεοκοπίας. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να μεταλλαγεί σε κάτι άλλο. Γιατί εσείς αναφέρεστε σε αυτό ως ένα είδος εσωτερικής μεταμόρφωσης, όπου ξαφνικά θα γίνει κάτι άλλο αυτός ο χώρος. Αυτός ο χώρος δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο, γιατί οι άνθρωποι που τον ψηφίζουν έχουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Απλώς η συγκεκριμένη επιλογή πιστοποιεί τη χρεοκοπία.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Ακούω την κυρία Ραλλία Χρηστίδου που λέει ότι είσαστε σε πανικό η κυβέρνηση γιατί έχει λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δύο προέδρους, ένα πρόεδρο στη Βουλή και έναν πρόεδρο στην κοινωνία. Άρα συνδέω εγώ αυτό το Φαμελλάκης με αυτή τη δήλωση της κυρίας Χρηστίδου και σας ρωτάω μήπως είναι πιο δύσκολο για την κυβέρνηση ένας στη Βουλή, ένας στην κοινωνία;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Η απάντηση είναι ότι αυτό καταρχάς για το κοινοβουλευτικό μας σύστημα ήδη είναι μια σχάση, είναι μια δυσκολία. Όμως αυτό ήταν γνωστό. Διότι από τη στιγμήπου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν κάποιον που δεν είναι βουλευτής, είναι προφανές ότι επέλεξαν αυτήν τη συγκεκριμένη, ας το πω, διαίρεση. Τώρα το αν αυτή είναι λειτουργική, εμένα η εμπειρία μου πολλά χρόνια στο Κοινοβούλιο θα σας πω ότι μου φαίνεταιπάρα πολύ δύσκολο να τη λειτουργική, αλλά κακά τα ψέματα, τώρα το πρόβλημα δεν θα είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι αυτό που εντόπισε ο πρωθυπουργός: Η έλλειψη περιεχομένου, το κενό. Ότι στην πραγματικότητα πολιτεύεται ο συγκεκριμένος και επομένως στο βαθμό που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την πραγματικότητα να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα το οποίο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα.