ΑρχικήΠολιτικήΒουλή: Σήμερα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προκαταρκτικής για τα Τέμπη-...

Βουλή: Σήμερα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προκαταρκτικής για τα Τέμπη- «Ναι» από τη Νίκη

Εντός της ημέρας κατατίθεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής εξέτασης, για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη και Παναγιώτης Δουδωνής, λίγο μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης υποβάλλεται διότι το ζητάει ο εισαγγελέας, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή.

«Εμείς βλέπουμε ότι από τα έξι άτομα που συζήτησαν και πήραν μια απόφαση στον χώρο του δυστυχήματος, μαζί με τις μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία, στους πέντε, μη πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε δίωξη και για το έκτο πρόσωπο, τον κ. Τριαντόπουλο δηλαδή, διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο εισαγγελέας ζητάει από τη Βουλή έρευνα», ανέφεραν οι δύο βουλευτές.

Υπογράμμισαν επίσης ότι αν η κυβέρνηση ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής, πρέπει να απαντήσει γιατί με τόση σφοδρότητα αρνήθηκε την κλήτευση του Χρήστου Τριαντόπουλου στην εξεταστική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί.

Σε ερώτηση τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στο σκέλος του δυστυχήματος, οι βουλευτές του κόμματος επισήμαναν ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι άλλο αντικείμενο και άλλο αντικείμενο είναι η αλλοίωση του χώρου.

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα την πρόταση για το μπάζωμα και επιφυλάσσεται διότι είναι άλλο αντικείμενο τα αίτια του δυστυχήματος, ανέφεραν οι βουλευτές και προσέθεσαν ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των συγγενών, όμως είναι άλλα τα πραγματικά γεγονότα, σε άλλο χρονικό σημείο. «Άλλο πράγμα δηλαδή, η στιγμή της σύγκρουσης, άλλο τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν έγινε πριν τη σύγκρουση, και άλλο το μπάζωμα», ανέφεραν οι βουλευτές.

Σε ερώτηση για τις αιχμές που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει σήμερα την πρόταση προανακριτικής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκαν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση Προανακριτικής, αν αξιολογεί με διαφορετικό τρόπο τη δικογραφία.

Η στάση της ΝΙΚΗΣ

«Τα ρίχτερ των Τεμπών μας συγκλονίζουν», είπε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός και άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε αν «το Κοινοβούλιο εφαρμόζει το Σύνταγμα. Είναι ένα ερώτημα που θέτει σήμερα και ο ημερήσιος Τύπος. Από τον περασμένο Αύγουστο, ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στο Κοινοβούλιο πρόσθετα στοιχεία- “φωτιά” που κυριολεκτικά καίνε τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

Αλλά ανοίγουν και θέμα από ποιον λάμβανε τις εντολές για το μπάζωμα, αφού ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Πέρασαν έξι ολόκληροι μήνες από τότε που έφτασε η δικογραφία στη Βουλή και όπως αποκαλύπτεται ο κ. Τασούλας που θέλει να γίνει αρχηγός του κράτους και θεματοφύλακας του Συντάγματος, την κράτησε στο συρτάρι του.

Το διαβιβαστικό που απέστειλε στο Κοινοβούλιο η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζητά ξεκάθαρα την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών», ανέφερε ο πρόεδρος της Νίκης και πρόσθεσε:

«Αμελλητί με βάση το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών το έστειλε η δικαιοσύνη. Αμελλητί έπρεπε και εσείς να έχετε ενημερώσει το Κοινοβούλιο για να μάθει ποιος ήταν αυτός που διέτασσε να γίνει ο χώρος με το μπάζωμα λαμπίκο.

Αλλά εσείς αντί για αμελλητί επιδείξατε εγκληματική πολιτική αμέλεια. Όταν δεν υποκαθιστάτε τους δικαστές με όσα λέτε δημόσια, τους καταργείτε αγνοώντας τις δικογραφίες τους».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Νατσιός έκανε λόγο για «εκτροπή», και κατέληξε λέγοντας πως «η Νίκη προφανώς θα ψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του κ. Τριαντόπουλου και αν δεν θέλαμε να διαταράξουμε την ομαλότητα στο πολίτευμα θα καταθέταμε μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και εις βάρος του πρώην προέδρου της Βουλής».