Χαρδαλιάς: Tι αλλάζει στα sms 2,3 και 6 στο 13033 – Όλοι οι περιορισμοί

15 mins read

Επισημαίνοντας το πόσο κρίσιμες ημέρες διανύουμε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα αλλά και αλλαγές των υφιστάμενων μέτρων με στόχο να ανακοπεί διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά είπε:

  • Στο SMS 2 και το SMS 3, που αφορούν δραστηριότητες όπως ψώνια, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες είπε ότι η μετακίνηση θα γίνεται μόνο μέσα στον οικείο δήμο, είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS 6, που είναι για άθληση ή για βόλτα κατοικίδιου η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Όπως είπε χαρακτηριστικά κανείς σε όλη την χώρα δεν θα μπορεί να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητό του κάνοντας χρήση του κωδικού 6.
  • Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.
Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».
Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.
Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. 
Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Facebook Comments